FCA και Arcese Logistics Group: Το ηλεκτρικό Fiat Professional E-Ducato βάζει τα logistics στην εποχή των μηδενικών ρύπων.

Ads

Λίγους μήνες πριν το εμπορικό του λανσάρισμα – και αφού ολοκλήρωσε τη συνεργασία με τους Ιταλικούς Σιδηροδρόμους – το νέο πλήρως ηλεκτρικό επαγγελματικό όχημα μπαταρίας Fiat Professional E-Ducato θα χρησιμοποιηθεί από την Arcese Logistics.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της συνεργασίας με το Arcese Group, ενός από τους κορυφαίους ομίλους στον τομέα των logistics, ένα Fiat Professional E-Ducato προ-παραγωγής θα χρησιμοποιηθεί από την Arcese για την παράδοση αγαθών σε «ημιαστικές» περιοχές, για την αξιολόγηση της χρήσης ενός αμιγώς ηλεκτρικού επαγγελματικού οχήματος σε πραγματικές συνθήκες, ενώ παράλληλα θα προσφέρει στοιχεία που θα βοηθήσουν στο σωστό σχεδιασμό της εγκατάστασης ιδιωτικών και δημόσιων σημείων φόρτισης.

Το Fiat Professional E-Ducato σχεδιάστηκε για να κινείται με ευκολία στα αστικά κέντρα χωρίς κανέναν περιορισμό. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Arcese, ένα E-Ducato εφοδιασμένο με μπαταριών των 47 kWh θα «δουλέψει» έχοντας ως βάση του το κέντρο του Μιλάνου.

Ads

Η συνεργασία με την Arcese αποτελεί αποτέλεσμα μιας πολύχρονης σχέσης, αλλά και της κοινής μας πρόθεσης να αναπτύξουμε νέες ιδέες που θα διαμορφώσουν το μέλλον των μεταφορών. Η FCA θεωρεί ότι κάθώς τα logistics είναι ένας εξαιρετικά σύνθετος – και νευραλγικός για την οικονομία – τομέας, η συνεργασία με την Arcese θα της επιτρέψει να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητές της.

Αναλλοίωτη μεταφορική ικανότητα
Το E-Ducato, συνεχίζοντας να προσφέρει μεγάλο όγκο φόρτωσης (10 έως 17 m3), αλλά και αυξημένο ωφέλιμο φορτίο (1.950 kg), διαθέτει αυτονομία μεταξύ 200 και 360 χιλιομέτρων, ανάλογα με τον τύπο μπαταριών που χρησιμοποιεί.

Οι επιλογές όσον αφορά στη χωρητικότητα των μπαταριών είναι από 47 έως 79 kWh, ενώ συνολικά υπάρχουν 4 επιλογές φόρτισης σε δίκτυα με συνεχές ή εναλλασσόμενο ρεύμα. Ενώ η Fiat μας πληροφορεί ότι οι συστοιχίες των μπαταριών του E-Ducato, σε περίπτωση αστοχίας μια μπαταρίας, συνεχίζουν να παρέχουν ρεύμα στον ηλεκτροκινητήρα και το όχημα συνεχίζει να κινείται κανονικά.

Η τελική ταχύτητα του E-Ducato περιορίζεται στα 100 χλμ./ώρα με στόχο την ιδανική κατανάλωση ενέργειας, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει ισχύ 90 kW και ροπή 280 Nm.

Τέλος, μέσω του συστήματος πολυμέσων του οχήματος ο οδηγός μπορεί να ελέγχει όλες τις παραμέτρους του αυτοκινήτου, να επιλέγει το πρόγραμμα λειτουργίας (π.χ. για μέγιστη αυτονομία ή μέγιστη ισχύ), αλλά και να ελέγχει το αυτοκίνητο κατά τις ώρες στάθμευσης/φόρτισης ενεργοποιώντας π.χ. το σύστημα κλιματισμού από απόσταση.

Για να δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάντε κλικ εδώ