Με ένα νέο τύπο ηλεκτρονικού πεντάλ γκαζιού, το “e-Pedal”, που υπόσχεται να «μεταμορφώσει» τον τρόπο που οδηγούμε, σχεδόν καταργώντας τη χρήση του φρένου, θα είναι εφοδιασμένο τo νέο ηλεκτρικό Nissan LEAF.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Nissan, η τεχνολογία e-Pedal είναι η πρώτη παγκοσμίως που επιτρέπει στους οδηγούς να ακινητοποιήσουν  το αυτοκίνητο ακόμη και σε  δρόμου με κλίσεις (ανωφέρειες και κατωφέρειες) παραμένοντας στην θέση τους. Χάρη σε ένα διακόπτη στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου, η συγκεκριμένη τεχνολογία δίνει στο πεντάλ του γκαζιού νέες δυνατότητες, επιτρέποντας στον οδηγό όχι μόνο να επιταχύνει, αλλά επίσης να επιβραδύνει και να ακινητοποιεί το όχημα, χρησιμοποιώντας μόνο το συγκεκριμένο πεντάλ, ενώ σε έκτακτες συνθήκες απαιτείται η χρήση του συμβατικού πεντάλ φρένου.

Οι οδηγοί θα μπορούν να καλύψουν το 90% των αναγκών τους με ένα μόνο πεντάλ, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία οδήγησης πιο συναρπαστική και λιγότερο κουραστική. Σε βαριά κυκλοφορία και σε μετακινήσεις στην πόλη, οι οδηγοί δεν θα χρειάζεται πλέον να μετακινούν το πόδι τους από το ένα πεντάλ στο άλλο, γεγονός που μεταφράζεται σε μια απλούστερη και πιο “ελκυστική” οδήγηση.

Η τεχνολογία e-Pedal αντιπροσωπεύει ένα ακόμα  ορόσημο της συνεχιζόμενης δέσμευσης της Nissan να προσφέρει προσβάσιμες, προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού στην καθημερινή ζωή. Με στόχο να καταστεί η οδήγηση ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη, η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών αποτελεί μέρος του Intelligent Mobility της Nissan, του οράματος της φίρμας  για τη μετατροπή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου LEAF αναμένεται στις 6 Σεπτεμβρίου. Θυμίζουμε ότι το Nissan LEAF ήταν ένα από τα πρώτα μαζικής παραγωγής αμιγώς ηλεκτροκίνητα  οχήματα στην παγκόσμια αγορά. Σήμερα, το LEAF είναι το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο, με περισσότερες  από 277.000 πωλήσεις  παγκοσμίως.