Καθώς βαδίζουμε προς την επίσημη παρουσίαση του νέου XC40, που είναι το μικρότερο SUV στη γκάμα της Volvo, στις 21 Σεπτεμβρίου, οι Σουηδοί μας δίνουν νέες πληροφορίες για μοντέλο. Τη φορά αυτή το λόγο έχει η υψηλή τεχνολογία που με πλήθος ηλεκτρονικών βοηθημάτων εξασφαλίζει όχι μόνο ασφάλεια στις καθημερινές μετακινήσεις, αλλά και υψηλού επιπέδου συνδεσιμότητα.
 

Ads

Να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σύγχρονου αστικού τοπίου, κάνοντας τις καθημερινές διαδρομές στην πόλη λιγότερο αγχωτικές, επιχειρεί το XC40, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας που έχουμε δει στα μοντέλα των σειρών 90 και 60 της Volvo.

Στα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού που θα διαθέτει το νέο XC40  περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Volvo Pilot Assist, η τελευταία γενιά του City Safety, η τεχνολογία αποτροπής της εξόδου του αυτοκινήτου από το δρόμο, το Cross Traffic Alert, το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου – σε συνδυασμό με κάμερα 360 μοιρών – για να προειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν διέλευση άλλου οχήματος κατά τη διάρκεια ελιγμού με την όπισθεν σε ένα χώρο στάθμευσης κ.ά.

Τέλος, όπως τα μεγαλύτερα XC60 και XC90, το XC40 εξοπλίζεται με το Sensus, το σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας της Volvo, που επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσίες και λειτουργίες, με τη βοήθεια της μεγάλης κατακόρυφης οθόνης αφής, τύπου «τάμπλετ».

Ads