Ένα σχετικά απλό στην κατασκευή του ηλεκτρικό ποδήλατο, χωρίς εξωτική τεχνολογία, αλλά ανθεκτικό και με απλά αλλά δοκιμασμένα μέρη κατάφερε να προσφέρει στους δύο νεαρούς δημιουργούς του που δημιούργησαν μια εταιρεία e-bike, στις ΗΠΑ, εισόδημα 13 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε ένα χρόνο!

Ads

Μία παντελώς άγνωστη μάρκα ηλεκτρικών ποδηλάτων αποτελεί τη στιγμή αυτή παράδειγμα προς μίμηση, τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο, όσο και από την άποψη της βιώσιμης κινητικότητας, αφού το ένα και μοναδικό προϊόν της, το ηλεκτρικό ποδήλατο παντός εδάφους Lectric XP κατάφερε να γίνει τόσο δημοφιλές, που έκανε πλούσιους τους ιδιοκτήτες της εταιρίας.

Οι ιδρυτές της Lectric Ebike, Levi Conlow και ο Robby Deziel συναντήθηκαν παίζοντας μαζί βιντεοπαιχνίδια στο γυμνάσιο για να φτάσουν στα 24 τους να έχουν δημιουργήσει μια επιτυχημένη start up εταιρία, που έχει την έδρα της στο χώρο ενός μικρού συνεργείου.

Δεν έριξαν λεφτά στη διαφήμιση ούτε χρησιμοποίησαν εξεζητημένες τεχνικές λύσεις. Αυτό που έκαναν ήταν να κατασκευάσουν 10 πρωτότυπα του ηλεκτρικού τους ποδηλάτου, το οποίο ονόμασαν Lectric XP και να τα στείλουν για δοκιμή σε αντίστοιχα κανάλια του youtube.

Ads

Δείτε φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά κάνοντας κλικ εδώ

Τα πρωτότυπα έδειχναν και ήταν στιβαρά, διέθεταν χοντρά λάστιχα και μπορούσαν αφενός να κινηθούν και εκτός ασφάλτου και αφετέρου να αναπτύξουν αρκετά μεγάλη ταχύτητα (45 km/h), ενώ η αυτονομία που προσέφερε η μπαταρία τους έφτανε τα 40 km/h. Επιπλέον ήταν και πτυσσόμενα, γεγονός που διευκόλυνε απίστευτα τη μεταφορά τους.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά και με απολύτως λογική έως συμφέρουσα (ακόμα και με τα ελληνικά δεδομένα) τιμή – 899 δολάρια ΗΠΑ (825 ευρώ) – και καθώς άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο όλο και περισσότερες κριτικές, η ζήτηση αυξήθηκε και η επιτυχία δεν άργησε να έρθει. Δημοσιεύματα σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 150 βίντεο-κριτικές για το Lectric XP στο YouTube με συνολικά πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές.

Η διαδικασία παραγγελίας είναι αρκετά απλή. Κάνεις την παραγγελία και το Lectric XP σου έρχεται στο σπίτι, ενώ υπάρχουν μόνο τέσσερα «εξτρά», μεταξύ των οποίων μια εφεδρική μπαταρία και ένας εφεδρικός φορτιστής. Σχάρα, φτερά και φώτα διατίθενται στάνταρ.

Δείτε φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά κάνοντας κλικ εδώ