Συμφωνία για την προώθηση του e-mobility στην Κίνα υπέγραψαν το Volkswagen Group China, η JAC (Anhui Jianghuai Automobile Group Corp. Ltd) και η SEAT. Η JAC Volkswagen αναλαμβάνει να φέρει την SEAT στην τοπική αγορά από το 2021 και να συνεργαστεί μαζί της για την ανάπτυξη από κοινού ηλεκτρικών μοντέλων SEAT, ενώ η δημιουργία του ερευνητικού κέντρου JAC Volkswagen R&D Center, που θα επικεντρωθεί σε βασικούς τομείς όπως η συνδεσιμότητα, η αυτόνομη οδήγηση και άλλες μελλοντικές στρατηγικές κατευθύνσεις, θα ξεκινήσει πριν το τέλος του 2018.
 
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, όλα τα μέρη θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία και τις δυνατότητες των προϊόντων για την ανάπτυξη μίας πλατφόρμας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας από την JAC Volkswagen. Η συμφωνία δίνει νέα ώθηση στην συνεργασία μεταξύ Volkswagen Group China, Seat and JAC, που εργάζονται μαζί για την πολύ σημαντική αγορά ηλεκτρικής κινητικότητας στην Κίνα. Θυμίζουμε ότι Seat,  Volkswagen Group China και JAC υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας τον περασμένο Ιούλιο στο Βερολίνο, παρουσία της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel και του Πρωθυπουργού της Κίνας, Li Keqiang, με την Seat να αποτελεί μέρος της κοινοπραξίας και την κύρια μάρκα του Ομίλου Volkswagen σε αυτό το project. Από τη δημιουργία της κοινοπραξίας το 2017, η SEAT έχει συμβάλλει με την τεχνογνωσία της στους τομείς της σχεδίασης και R&D.
 
Αυτό το μνημόνιο συνεργασίας βοηθάει τον Όμιλο Volkswagen να κάνει σταθερά βήματα στην κινεζική αγορά και η SEAT αναμένεται να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην υλοποίηση των πρωτοβουλιών αυτής της συμφωνίας. Τα προϊόντα που θα κατασκευαστούν στην νέα πλατφόρμα θα αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις ηλεκτρικής κινητικότητας των κινέζων πελατών.
 
Η συμφωνία υπεγράφη από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess (τον βλέπουμε στο κέντρο της φωτογραφίας), τον Πρόεδρο της JAC, An Jin (αριστερά) και τον Πρόεδρο της SEAT, Luca de Meo (δεξιά), παρουσία του Προέδρου της Κίνας, Xi Jingping και του Ισπανού Πρωθυπουργού, Pedro Sánchez σε μία τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Palace of Moncloa στη Μαδρίτη, την επίσημη κατοικία και χώρο εργασίας του Ισπανού Πρωθυπουργού.
 
 «Η ηλεκτρική κινητικότητα, μαζί με την ψηφιοποίηση, τη συνδεσιμότητα και την αυτόνομη οδήγηση είναι το μέλλον της βιομηχανίας κινητικότητας και η Κίνα έχει εδραιωθεί ως η κινητήρια δύναμη αυτής της αλλαγής», δήλωσε ο Dr. Herbert Diess, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG.
 
Ο Πρόεδρος της SEAT, Luca de Meo, δήλωσε ότι «η συμφωνία με την Volkswagen Group China και JAC μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε την αναπτυξιακή στρατηγική εισαγωγής της μάρκας SEAT στην Κίνα και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα προς τη στρατηγική παγκοσμιοποίησης της εταιρείας. Η Κίνα κατέχει ηγετική θέση στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και η SEAT θέλει να συμβάλει στην τόνωση αυτής της τεχνολογίας προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών και να καταστήσει την κινητικότητα όλο και πιο βιώσιμη».