75 ηλεκτρικά Nissan αποτελούν το 21% του στόλου της αστυνομίας του Gloucestershire, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά περισσότερο από 190 τόνους,  ετησίως. Ο μηδενικών ρύπων αυτός στόλος περιλαμβάνει συνολικά 66 Nissan LEAF, εκ των οποίων τα 11 θα φέρουν σχετική σήμανση (περιπολικά) και εννέα e-NV200. Το Σώμα έχει εκτιμήσει ότι η εξοικονόμηση χρημάτων λόγου χαμηλότερου κόστους κίνησης και μειωμένων εξόδων συντήρησης θα ισοδυναμεί με 159.000 ευρώ ετησίως.

Ads

Η αστυνομία του Gloucestershire έχει εμπειρία στα ηλεκτρικά οχήματα με έναν μικρότερο στόλο Nissan LEAF, αρχής γενομένης από το πρώτης γενιάς μοντέλο  το 2016, καθώς και με της δεύτερης γενιάς,   το 2018. Η χρήση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων  αποτελεί μέρος ενός πενταετούς σχεδίου που εκπονήθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομίας του  Gloucestershire, Martin Surl, στην προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι η αστυνομία της περιοχής λειτουργεί με τρόπο όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνο και βιώσιμο.

Ο επικεφαλής των Υπηρεσιών Μεταφορών για την αστυνομία του Gloucestershire, Steve Imm, δήλωσε: «Προβήκαμε σε μια μεγάλη αναθεώρηση του στόλου που θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε με EVs, γεγονός που μας οδήγησε στο 21% επί του συνόλου. Αυτό το καταφέραμε σε δύο χρόνια και σε τέσσερα χρόνια  θα προσπαθήσουμε να το φτάσουμε περίπου στο 40%, εφόσον  η τεχνολογία το επιτρέπει και είναι μια βιώσιμη επιλογή.»

«Οι αστυνομικές μας δυνάμεις περιπολούν με βάρδιες, οδηγώντας  κατά μέσο όρο 112 χιλιόμετρα την ημέρα. Κατ’ επέκταση γνωρίζουμε ότι με 290 χιλιόμετρα  θα κάνουν αυτό που χρειάζεται».

Ads

Η αστυνομία του  Gloucestershire  χρησιμοποιεί φορτιστές  7kW στις εγκαταστάσεις της, προκειμένου  να φορτίσει  τα οχήματα,  κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το Nissan LEAF e + είναι σε θέση να ταξιδέψει έως και 385 χιλιόμετρα  με μία φόρτιση, ενώ το e-NV200 μπορεί να φτάσει τα 300 χιλιόμετρα.

Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων και εκπομπών, τα ηλεκτρικά οχήματα απαιτούν λιγότερη συντήρηση από τα αντίστοιχα οχήματα με θερμικό κινητήρα, γεγονός που σημαίνει λιγότερος χρόνος εκτός υπηρεσίας για την αστυνομία.