Με διακριτικές αισθητικές βελτιώσεις, αλλά και τη δέουσα αναβάθμιση του τεχνολογικού – και όχι μόνον – εξοπλισμού προσφέρεται πλέον το ŠKODA CITIGO, το ευέλικτο μικρό, αλλά ευρύχωρο, μοντέλο της τσέχικης εταιρίας, σε τιμές που ξεκινούν από τα 8.980 ευρώ.

Ads

Νέο καπό, τροποποιημένος προφυλακτήρας, νέα φώτα ομίχλης και ανασχεδιασμένη γρίλια ψυγείου στην κλασική γραμμή ŠKODA είναι οι εξωτερικές αλλαγές που θα ανακαλύψει ο προσεκτικός παρατηρητής στο ανανεωμένο Citigo.

Με την εκμετάλλευση χώρου να αποτελεί το ισχυρό του δεδομένο, το ŠKODA CITIGO διαθέτει πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 251 λίτρων, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, ο διαθέσιμος για αποσκευές χώρος φτάνει τα 951 λίτρα στο 3-θυρο και τα 959 στο 5-θυρο. Από την άλλη πλευρά, το μακρύ μεταξόνιο των 2,42 μ. δημιουργεί επαρκέστατο χώρο για τέσσερις συνολικά μεγαλόσωμους επιβάτες. Σε αυτό συμβάλλει και το «γενναιόδωρο» εσωτερικό ύψος πίσω 0,947 μ. και 0,993 μ μπροστά, καθώς επίσης και το αξιοσημείωτο πλάτος 1,389 στο 3-θυρο και 1,388 στο 5-θυρο. Όλα αυτά από ένα αυτοκίνητο με μήκος 3,597 μ, πλάτος 1,645 μ, και ύψος 1,478 μ (το 5-θυρο μοντέλο)

Το ŠKODA CITIGO προσφέρει μια επιλογή από τρεις σύγχρονους τρικύλινδρους κινητήρες βενζίνης και φυσικού αερίου, με κυβισμό 999 κ.εκ.

Ads

Στη βασική έκδοση, ο κινητήρας αποδίδει ισχύ 44 kW (60 PS), ενώ η μέγιστη ροπή των 95 Nm επιτυγχάνεται στις 3.000 στροφές και το ŠKODA CITIGO επιταχύνει από τα 0 ως τα 100 χλμ./ώρα σε 14,4 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα είναι 162 χλμ./ώρα, η συνδυασμένη κατανάλωση περιορίζεται στα 4,4 λίτρα/100 χλμ. ενώ εκπέμπει 101 g/Km CO2.

Ακολουθεί ακόμα μία βενζινοκίνητη έκδοση με αυξημένη ισχύ 55 kW (75 PS), ενώ στην έκδοση του φυσικού αερίου (CNG) η ισχύς φτάνει τα 50 kW (68 PS). Σε αυτή την έκδοση “1.0 G-TEC” το CITIGO χρησιμοποιεί στάνταρ τη λειτουργία Stop-Start και την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση, καταφέρνοντας με μόλις 4,5 κιλά φυσικού αερίου να καλύψει απόσταση περίπου 100 χλμ. με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται στα 82 g/km, εξασφαλίζοντας ενεργειακή απόδοση κατηγορίας «Α».

image

image

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τέσσερις αερόσακους, ESC [ηλεκτρονικό έλεγχο σταθερότητας], σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, EDL [ηλεκτρονική εμπλοκή διαφορικού], ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση τιμονιού, ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλες τις θέσεις, προεντατήρες για τις ζώνες των μπροστινών καθισμάτων, υποδοχές παιδικού καθίσματος Isofix στις πίσω θέσεις (και με άνω σημείο πρόσδεσης), αυτόματη ενεργοποίηση των φώτων κινδύνου σε ενδεχόμενο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, Hill-Hold Control [έλεγχος οχήματος σε ανηφόρες/κατηφόρες], και παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών.

Στη λίστα του εξοπλισμού συναντάμε επίσης φώτα ομίχλης με λειτουργία cornering (προαιρετικά από το Active και πάνω), σύστημα City Safe Drive με αισθητήρες φωτός και βροχής με λειτουργία Coming Home (προαιρετικά από την έκδοση Active και πάνω), αλλά και το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Swing και την εφαρμογή Move&Fun που επιτρέπουν τη σύνδεση των smartphones.

Η τιμή του ŠKODA CITIGO ξεκινά από € 8.980, ενώ ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να το αποκτήσει με το νέο πρόγραμμα ŠKODA Clever Plan που προσφέρει 4 χρόνια εγγύηση, service, ασφάλιση & οδική βοήθεια, με € 106 τον μήνα.