Σε καλή κατάσταση είναι γενικά τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, δήλωσε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, αλλά κάποιες φορές οι έμποροι γυρίζουν το κοντέρ. Υπάρχει όμως λύση…

Ads

«Έχουμε παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουμε ζητήσει να εμφανίζεται όλο το ιστορικό τεχνικών ελέγχων των οχημάτων που έρχονται στη χώρα μας» είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στον Real FM ο κ. Μαυραγάνης. «Θέλουμε μάλιστα να θεσμοθετηθεί αυτό ώστε το ιστορικό τεχνικού ελέγχου των οχημάτων να συνοδεύει υποχρεωτικά τα υπόλοιπα έγγραφα κατά την πώληση κάθε οχήματος.»

Έτσι θα είναι πολύ ξεκάθαρο το πόσα χιλιόμετρα έχει στην πραγματικότητα διανύσει το αυτοκίνητο και ο αγοραστής δεν θα κινδυνεύει να πέσει θύμα απάτης. Ο υφυπουργός σημείωσε επίσης ότι σήμερα κάποιοι επιτήδειοι δηλώνουν περισσότερα χιλιόμετρα κατά την εισαγωγή, ώστε να επωφεληθούν από τη χαμηλότερη φορολόγηση (αγγίζοντας τα όρια της φοροδιαφυγής), ενώ κατά την πώληση το κοντέρ εμφανίζεται να γράφει πολύ λιγότερα χιλιόμετρα.