Το ευρωπαϊκό πρωτότυπο HR-V που η Honda ανακοίνωσε ότι θα δείξει στο Παρίσι, στο φετινό «Mondial de l’Automobile» σημαίνει την αναβίωση ενός ιδιαίτερα δημοφιλούς -στη χώρα μας- μοντέλου που είχε «εξαφανιστεί» για αρκετά χρόνια, καθώς οι Ιάπωνες έβλεπαν ότι αυτό δεν «τραβούσε» όσο θα ήθελαν στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, αλλά και στην Αμερική. Του Νίκου Λουπάκη

Ads

Για όσους δεν το θυμούνται θα πρέπει να πούμε ότι το HR-V έκανε την καριέρα του ως ένα μικρό-μικρομεσαίο SUV – και ως τέτοιο επανέρχεται, ντυμένο με τη σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda, εφοδιασμένο δε με τα ευέλικτα καθίσματα Honda Magic Seats υπόσχεται αυξημένη πρακτικότητα επιτρέποντας μεγάλη ποικιλία διατάξεων των καθισμάτων και προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα πλήρους αναδίπλωσης της δεύτερης σειράς καθισμάτωνγια πρόσθετο χώρο φόρτωσης.

Η Honda λοιπόν έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τη νέα ευρωπαϊκή έκδοση του μικρού SUV της εν όψει της παγκόσμιας πρεμιέρας του στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον ερχόμενο μήνα.

Η εξωτερική σχεδίαση, με την αρκετά «χυτή» ράχη προσπαθεί να δώσει μια κουπέ διάσταση στο νέο μοντέλο, χωρίς όμως, σύμφωνα με τη Honda, να επηρεάζεται η πρακτικότητα του εσωτερικού – και στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι τοποθετημένο στο κέντρο, με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται χώρος για τους επιβάτες.

Ads

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Ευρωπαϊκό HR-V θα δοθούν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της Honda στο 2014 Mondial de l’Automobile, Hall 3, στις 16.45 CET την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου.