Ένας υπετροφοδοτούμενος, προδιαγραφών Euro 6b, πετρελαιοκινητήρας 1,6 λίτρων, που συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και το «ευφυές» σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους τέσσερις τροχούς (Real Time AWD) της Honda δημιουργεί νέα δεδομένα για το δημοφιλές ιαπωνικό SUV. To CR-V 1.6 i-DTEC 4WD 160 Hp είναι πλέον εδώ, φορτωμένο με ένα ολόκληρο τεχνολογικό οπλοστάσιο για να προσφέρει όχι μόνο την παραδοσιακή ποιότητα της Honda, αλλά δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Ads

Ξεκινάμε οπωσδήποτε από την τετρακίνηση, αφού αυτή είναι που καθορίζει κατά κύριο λόγο το χαρακτήρα της νέας έκδοσης του CR-V και η λειτουργία της είναι τέτοια, που να προσφέρει στον ιδιοκτήτη του SUV της Honda όχι τη δυνατότητα για τις απόλυτες εκτός δρόμου διαδρομές, αλλά την αύξηση της πρόσφυσης στο βαθμό που απαιτείται ώστε να μην κολλήσει στην πρώτη κακοτοπιά. Κάτι που είχαμε και εμείς την ευκαιρία να διαπιστώσουμε στο φρέσκο χιόνι της Αράχοβας, όπου βρεθήκαμε στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου μοντέλου.

Το σύστημα Real Time AWD χρησιμοποιεί πολύδισκο συμπλέκτη, παρόμοιο με τους συμπλέκτες των αυτόματων κιβωτίων της Honda για σύνδεση του κινητήριου άξονα με το πίσω διαφορικό. Αλλά αντί των δύο υδραυλικών αντλιών και του μηχανισμού σφαιρικού εκκέντρου των συστημάτων που έφεραν στο παρελθόν τα CR-V, εδώ υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας που λειτουργεί το συμπλέκτη μέσω υδραυλικής αντλίας.

image

Ads

Ο νέος κινητήρας (o οποίος αντικαθιστά τον 2.2 i-DTEC) διαθέτει, σύμφωνα με τη Honda, την καλύτερη αναλογία ισχύος / κατανάλωσης από οποιονδήποτε αντίστοιχο κινητήρα σήμερα, αποδίδοντας ισχύ 160 ίππων και ροπή και ροπή 350 Nm, καθώς η κατανάλωση καυσίμου περιορίζεται στα 4,9 lit./100km (μικτός κύκλος) και οι εκπομπές CO2 στα 129 g/km, χάρη στο τούρμπο δύο σταδίων, αλλά και σε μια σειρά άλλες καινοτομίες που μειώνουν τις απώλειες ισχύος λόγω τριβών κατά 37%.

Η υψηλή τεχνολογία που διαθέτει το CR-V δεν περιορίζεται βέβαια μόνο στον κινητήρα και στο σύστημα μετάδοσης, αλλά αφορά και τον εξοπλισμό άνεσης, και τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού. Έτσι, το CR-V διαθέτει μεταξύ άλλων και το νέο σύστημα Intelligent Adaptive Cruise Control (i-ACC) της Honda που χρησιμοποιεί κάμερα και ραντάρ για την ανίχνευση της θέσης των άλλων οχημάτων στο δρόμο και έχει την ικανότητα να προβλέπει και να αντιδρά αυτόματα στην είσοδο άλλων οχημάτων στη «δική» του λωρίδα κυκλοφορίας.

Επίσης το CR-V διαθέτει το σύστημα ήχου και πληροφόρησης αυτοκινήτου Honda Connect που προσφέρει συνδεσιμότητα εν κινήσει, με κύρια χαρακτηριστικά τα DAB / FM / AM και διαδικτυακό ραδιόφωνο, συνδεσιμότητα Bluetooth, internet browsing, δορυφορική πλοήγηση και κάμερα οπισθοπορείας για το παρκάρισμα (rear-view parking camera). Το Honda Connect είναι συμβατό με Android 4.0.4 και χρησιμοποιεί λειτουργίες αφής (pinch, swipe και tap) – όλες με πρόσβαση από μία οθόνη αφής επτά ιντσών.

Στα παραδοσιακά προτερήματα, τέλος, του CR-V περιλαμβάνεται και το ευρύχωρο εσωτερικό που συνοδεύεται από ένα μεγάλο χώρο αποσκευών 589 λίτρων με τα καθίσματα στη θέση τους, που μπορεί να φτάσει τα 1648 λίτρα με τα καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα και -αξίζει να σημειωθεί- ρεζέρβα κανονικών διαστάσεων. Σημειώστε επίσης ότι το μήκος του χώρου φόρτωσης φτάνει τα 1.570 mm, για να μπορούν να μεταφερθούν άνετα στο CR-V δύο mountain bikes.

image

Το νέο CR-V, εφοδιασμένο με το σύστημα AWD και αυτόματο κιβώτιο είναι άμεσα διαθέσιμο μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων Honda στο πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού Elegance έναντι €37.600, λόγω της προσφοράς λανσαρίσματος (κανονική τιμή €40.420). Στην ίδια τιμή (€37.600) διατίθεται και η έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Όλα είναι Δυνατά» οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να το αποκτήσουν εκμεταλλευόμενοι αφενός τη νέα μειωμένη τιμή κατά 2,820€ (από 40.420€ τώρα 37.600€), τα δωρεάν ανταλλακτικά των service, όπου καλύπτεται η περιοδική συντήρηση όπως αυτή εμφανίζεται μέσω του service reminder system του αυτοκινήτου και περιγράφεται στο βιβλίο συντήρησης και εγγύησης, τα 5 χρόνια εγγύηση (ή 150.000 χλμ.), και τα 5 χρόνια δωρεάν Οδική Βοήθεια Honda Assist σε συνεργασία με την S.B.A.I. Mondial Assistance, μόνο με 190€ το μήνα (χρηματοδοτιό πρόγραμμα μέσω της Alpha Bank με ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο 5,9% πλέον εισφοράς 0,6%).

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας:     1597 cm3
Ισχύς:     160 PS / 4.000 rpm
0-100 km/h:     10,0’’
Ταχύτητα:     197 km/h
Κατανάλωση*:     6,0 / 4,9 / 5,3 lit./100 km
Εκπομπές CO2:     129 g/km
M x Π x Y:     4.570 x 2.096** x 1.685 mm
Πορτμπαγκάζ:     589 λίτρα

*Τυποποιημένη (πόλη / εκτός πόλης / μεικτή)
**Συμπεριλαμβάνονται οι καθρέπτες