Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2017 (Tokyo Auto Salon) πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση το νέο Civic Type R του οποίου η παραγωγή ξεκινά φέτος στο Swindon της Βρετανίας.

Ads

Yπό μορφή πρωτοτύπου που ελάχιστα διαφέρει από το μοντέλο παραγωγής, κατά την προσφιλή τακτική της Honda, έκανε την εμφάνισή του η γρήγορη έκδοση του νέου Civic στη σχεδίαση του οποίου κυριαρχούν οι μεγάλοι, «επιθετικοί» προφυλακτήρες, οι φουσκωμένοι θόλοι των τροχών και η μεγάλη πίσω αεροτομή.

Συγχρόνως με την αποκάλυψη του νέου Civic Type R Prototype στο Τόκιο, η Honda ανακοίνωσε και την έναρξη των Ιαπωνικών πωλήσεων του Civic Sedan και των Ευρωπαϊκής κατασκευής μοντέλων Hatchback και Type R από φέτος το καλοκαίρι.

image

Ads

Ενώ το Civic Sedan θα κατασκευάζεται στις παραγωγικές μονάδες του Saitama Factory group στην Ιαπωνία, τα πεντάθυρα μοντέλα Hatchback και Type R θα παράγονται στη Honda of the UK Manufacturing (HUM) στο Swindon, Βρετανία. Θυμίζουμε ότι πό το 1972 που το Civic εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αυτοκινητιστική σκηνή, περίπου 24 εκατομμύρια αντίτυπα έχουν κατασκευαστεί σε όλο τον κόσμο.

image