Το Honda Civic Type R Concept θα είναι ο πρωταγωνιστής της Honda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2014, ενώ την πρώτη του πανευρωπαϊκή εμφάνιση θα πραγματοποιήσει το νέο όχημα ενεργειακών κυψελών – Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) Concept της εταιρίας. Του Νίκου Λουπάκη

Ads

Παγκόσμια πρεμιέρα λοιπόν στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του Civic Type R Concept, το οποίο προϊδεάζει για την αναμενόμενη έκδοση παραγωγής, η οποία θα παρουσιαστεί το 2015 και θα είναι ένα “αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δρόμο” σύμφωνα με τους ανθρώπους της Honda, που θέλουν να μας δώσουν το σπορ στίγμα του νέου μοντέλου.

Παράλληλα, οι Ιάπωνες, θέλοντας να τονίσουν την παρέμβασή τους στο χώρο της προηγμένης τεχνολογίας, θα φέρουν στη Γενεύη το FCEV Concept για να κάνει την πρώτη του Ευρωπαϊκή εμφάνιση. Κομψό και αεροδυναμικό, το Concept “δείχνει” την πιθανή στυλιστική κατεύθυνση της επόμενης γενιάς του ηλεκτρικού οχήματος κυψελών καυσίμου της Honda που θα παρουσιαστεί σε ΗΠΑ και Ιαπωνία το 2015, για να ακολουθήσει αμέσως μετά η Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, η Honda θα παρουσιάσει τη διάταξη του συστήματος κίνησης του νέου NSX, δηλαδή του δικού της “supercar”. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον V6 κινητήρα άμεσου ψεκασμού με διπλό τούρμπο (twin turbo), σε διαμήκη διάταξη δίπλα στο υβριδικό σύστημα 3 ηλεκτροκινητήρων της Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel Drive™) Honda, το οποίο μεταδίδει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Ads