Αλλαγή φρουράς για τη Jeep στην Ελλάδα. Μετά από πάρα πολλά χρόνια, o όμιλος Συγγελίδη, που είχε ταυτιστεί με την αμερικανική εταιρία Chrysler-Jeep στη χώρα μας, διακόπτει τη συνεργασία του με τη Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Έτσι, ενώ για χρόνια ακουγόταν ότι ο όμιλος Συγγελίδη θα αναλάμβανε την αντιπροσωπεία και των υπολοίπων μαρκών του Grouppo Fiat (Abarth, Alfa Romeo και Fiat) μετά την ανάληψη της αντιπροσωπείας της Lancia το 2011, τελικώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την έκπληξη: η αντιπροσωπεία περνάει στα χέρια της ιταλικής εταιρίας, η οποία έχει εξαγοράσει τον όμιλο Chrysler-Jeep*.
 

Νίκος Λουπάκης
 
Το γεγονός ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε την 1η Απριλίου ήταν καθαρά συμπτωματικό και η είδηση δημοσιεύεται μετά από επικοινωνία που είχαμε με κύκλους της FCA χώρα μας. Η επίσημη ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
«Μετά από πολυετή επιτυχημένη συνεργασία στην Ελληνική αγορά, η FCA και ο Όμιλος Συγγελίδη, συμφώνησαν να τερματίσουν τις κοινές τους δραστηριότητες, όσον αφορά στην εισαγωγή της μάρκας Jeep στην Ελλάδα, όσο και σε σχέση με τη διανομή των μαρκών Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Abarth και Mopar στην Ελλάδα.
 
Από τις 15 Απριλίου τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της μάρκας Jeep θα πωλούνται και εξυπηρετούνται από διανομείς οι οποίοι θα υπάγονται απευθείας στην FCA Greece, όπως συμβαίνει ήδη για τις μάρκες Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Abarth και Mopar.
 
Η FCA θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Όμιλο Συγγελίδη, τον επί πολλά έτη συνεργάτη της στην Ελλάδα, για την συμβολή του στην σφαιρική ανάπτυξη και ενδυνάμωση των μαρκών της FCA στην Ελληνική αγορά και εύχεται στον Όμιλο Συγγελίδη κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του δραστηριότητες.
 
Ο Όμιλος Συγγελίδη ευχαριστεί την FCA και εύχεται κάθε επιτυχία στα μελλοντικά της σχέδια.»

Ads

*Θυμίζουμε ότι:
“Το 2009 έκανε το μεγάλο βήμα (σσ ο Μαρικόνε), την επί της ουσίας εξαγορά της αμερικανικής Chrysler που αντιμετώπιζε τότε μεγάλα προβλήματα, έχοντας τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα και σε αυτήν την περίπτωση εντυπωσιακό, αφού σε λιγότερο από δυο χρόνια, η Chrysler επέστρεψε στην κερδοφορία. Το 2014 ήρθε η ώρα της «επισημοποίησης» του δεσμού των δύο εταιριών με τις Fiat και Chrysler να συγχωνεύονται σε μια νέα εταιρεία την “Fiat Chrysler Automobiles” (FCA).”

Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό άρθρο κάνοντα κλικ εδώ