Πανηγυρίζει – και μάλιστα δικαίως – η Kia, αφού λίγο μόνο καιρό μετά το λανσάρισμα της νέας, τρίτης, γενιάς του Kia Ceed, το μικρομεσαίο μοντέλο βρέθηκε να κατακτά τρία βραβεία σχεδίασης, αφού και οι τρεις εκδόσεις αμαξώματος βραβεύτηκαν στο σημαντικό θεσμό Red Dot Award. Ο τριπλός θρίαμβος στον διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό design έρχεται έναν χρόνο, μετά την αντίστοιχη επιτυχία του 2018 και πάλι στα βραβεία σχεδίασης Red Dot – και πάλι με χατ-τρικ – ενώ φέτος η εταιρία έχει ήδη αποσπάσει  τρία βραβεία iF Design.
 
Φαίνεται λοιπόν ότι η κορεατική εταιρία έχει καθιερωθεί ως κορυφαία στο χώρο του design, με το εταιρικό της look να έχει διαμορφωθεί την τελευταία δεκαετία από τον Peter Schreyer, Πρόεδρο Σχεδίασης και επικεφαλής σχεδιαστή της Kia Motors. Η μάρκα κέρδισε το πρώτο της Red Award το 2009, με το Kia Soul. Από τότε, η Kia έχει κερδίσει συνολικά 24 βραβεία Red Dot για τη σχεδίαση των μοντέλων της.
 
Τα τελευταία βραβεία απονεμήθηκαν σε κάθε μία από τις τρεις εκδοχές του νέου Ceed: στο πεντάθυρο Ceed hatchback και το Sportswagon που λανσαρίστηκαν στα μέσα του 2018, καθώς και στο νέο πεντάθυρο shooting brake ProCeed, του οποίου οι πωλήσεις στην Ευρώπη άρχισαν νωρίτερα φέτος.
 
Στην τρίτη γενιά του Kia Ceed άλλαξε η ορθογραφία του ονόματος του μοντέλου (ήταν Kia cee’d), όχι όμως και η σημασία του. Όπως στην πρώτη γενιά που λανσαρίστηκε το 2007, έτσι και το νέο Ceed είναι ένα compact αυτοκίνητο για την ευρωπαϊκή κοινότητα, με ευρωπαϊκή σχεδίαση (Community of Europe, with European Design).
 
Σχεδιασμένο στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Design της Kia στην Φρανκφούρτη, υπό την καθοδήγηση του Peter Schreyer και του Gregory Guillaume, και εξελιγμένο από το τμήμα R&D της μάρκας στο Rüsselsheim στη Γερμανία, το νέο Ceed είναι ένα πραγματικά ευρωπαϊκό αυτοκίνητο. Πολύ περισσότερο που και οι τρεις εκδόσεις αμαξώματος κατασκευάζονται στη Σλοβακία.
 
Βραβεία Red Dot: προτάθηκαν πάνω από 5.500 προϊόντα από 55 χώρες
Από την καθιέρωσή τους, το 1955, από το Κέντρο Σχεδίασης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, τα Red Dot Awards έχουν γίνει ένας από τους πλέον έγκυρους παγκοσμίως, διαγωνισμούς design. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από 40 ειδικούς και ανεξάρτητους σχεδιαστές, καθηγητές σχεδίασης και δημοσιογράφους, από όλον τον κόσμο.
 
Τα Red Dot Awards αφορούν τρεις κατηγορίες (Σχεδίαση Προϊόντος, Σχεδίαση Επικοινωνίας και Σχεδίαση Concept) και τα υποψήφια προϊόντα κρίνονται σε τομείς όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η λειτουργικότητα και η οικολογική συμβατότητα. Το 2019 εταιρείες από 55 χώρες υπέβαλαν περισσότερα από 5.500 προϊόντα στο διαγωνισμό.
 
Η επίσημη παρουσίαση των νικητών στα Red Dot Awards θα λάβει χώρα στις 8 Ιουλίου 2019 στο Essen της Γερμανίας, στο Θέατρο Aalto, ένα κτίριο όπερας που έχει σχεδιαστεί από τον Alvar Aalto.