Το φουτουριστικό πρωτότυπο κυψελών καυσίμου FE Fuel Cell παρουσίασε η Hyundai στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2017, κάνοντας σαφή την πρόθεσή της να συνεχίσει την εξέλιξη υδρογονοκίνητων οχημάτων του τύπου αυτού.

Ads

Το πρωτότυπο FE Fuel Cell αποτελεί το επόμενο βήμα για τη Hyundai προς την πραγματοποίηση της απόλυτης φιλοδοξίας για τη δημιουργία μίας Κοινωνίας μηδενικών εκπομπών με βάση την ενέργεια από υδρογόνο. Η εμφάνισή του είναι αποτέλεσμα δύο δεκαετιών ανάπτυξης οχημάτων υδρογόνου και έρχεται ως συνέχεια του ix35 Fuel Cell (Tucson Fuel Cell σε ορισμένες αγορές), το οποίο το 2013 μπήκε στη γραμμή παραγωγής στον κόσμο, και αυτή τη στιγμή διατίθεται σε 17 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το FE Fuel Cell μπορεί να καλύψει περισσότερο από 800 χιλιόμετρα μέχρι να χρειαστεί ανεφοδιασμό, αποτελεί δε προπομπό ενός νέου SUV κυψελών καυσίμου που θα παρουσιαστεί το 2018 και θα περιλαμβάνει προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης «Hyundai Smart Sense» για τον οδηγό. Το FE Fuel Cell αποτελεί μέρος του προγράμματος οικολογικών οχημάτων της εταιρείας σύμφωνα με το οποίο 14 ή και περισσότερα νέα μοντέλα θα παραχθούν έως το 2020 με περιβαλλοντικό τεχνολογικό προσανατολισμό.

Σημειώνουμε ότι στις αρχές του 2017 στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, η Hyundai Motor Company προσχώρησε στο Συμβούλιο Υδρογόνου, μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την προώθηση της ανάπτυξης και της εμπορευματοποίησης των αυτοκινήτων κυψελών καυσίμου ως εναλλακτική λύση των οχημάτων με ορυκτά καύσιμα.

Ads

image

image