Ιδιωτικό Jet (δηλαδή Lear Jet) σε Τροχούς χαρακτηρίζει η Ford το καινούριο, πειραματικού χαρακτήρα, πόνημά της – και εμείς δεν χάνουμε την ευκαιρία να το κατατάξουμε στα «περίεργα» της αυτοκίνησης, χαρακτηρίζοντάς το ως Lear Van.

Ads

 
Πρόκειται για πρωτότυπο, βασισμένο στο νέο Ford Transit, ένα μικρό πολυτελές πούλμαν ειδικής παραγγελίας, που σχεδίασε η Ford Motor Company και υλοποίησε η Galpin Auto Sports και το οποίο έχει στόχο του να προσφέρει πολυτελείς μετακινήσεις, συνδυασμένες – κατά περίπτωση- είτε με δουλειά είτε με διασκέδαση, με την αξιοποίηση των περίπου 14 m3 του χώρου φόρτωσης του Transit.
 
Παραθέτουμε, λοιπόν, αποσπάσματα από το σχετικό δελτίο τύπου:
 
«Στο εσωτερικό, το Transit Skyliner έχει το ταλέντο να μεταμορφώνεται σε τέσσερις διαφορετικές ‘εκδοχές’ – θεατρική αίθουσα, επαγγελματικός χώρος, θάλαμος υποδοχής και καμπίνα επιβατών – με ειδικά σχεδιασμένα κινητά, αναπαυτικά καθίσματα που αλλάζουν διάταξη αυτόματα μέσω smartphone ή ταμπλέτας:

  • Θεατρική αίθουσα: Τα καθίσματα προσανατολίζονται προς την 52 ιντσών κινηματογραφική οθόνη Stewart και έχουν δυνατότητα ανάκλισης για άνετη παρακολούθηση μιας ταινίας
  • Επαγγελματικός χώρος: Ηλεκτροκίνητο τραπεζάκι ξεδιπλώνεται και πλαισιώνεται από τα δερμάτινα καθίσματα για τη διεξαγωγή μιας συζήτησης
  • Θάλαμος υποδοχής: Συρόμενη πόρτα ανοίγει σε πλάτος τεσσάρων μέτρων και η διάταξη των καθισμάτων επιτρέπει την ψυχαγωγία πριν την έναρξη μιας εκδήλωσης.
  • Καμπίνα επιβατών: Οι επιβάτες μπορούν να ρυθμίσουν τα ανακλινόμενα καθίσματα και τα αναδιπλούμενα υποπόδια για βέλτιστη άνεση και ηρεμία.

image

Ολόκληρο το εσωτερικό – από τα καθίσματα μέχρι το φωτισμό περιβάλλοντος μέσω LED – είναι ενσωματωμένο σε ένα σύστημα αυτοματισμού Crestron που ελέγχεται μέσω smartphone ή ταμπλέτας. Το σύστημα ψυχαγωγίας περιλαμβάνει επίσης το ηχοσύστημα Focal Utopia 7.2 surround με χειροποίητα ηχεία φτιαγμένα στη Γαλλία ειδικά για το Transit Skyliner, δορυφορικό δέκτη KVH DIRECTV για HD TV και έναν media server της Kaleidescape με αποθηκευτική επάρκεια για πάνω από 300 ταινίες Blu-ray ή πάνω από 1.000 DVD.

Ads

Αναψυκτικά σερβίρονται από το ενσωματωμένο μπαρ του Transit Skyliner. Ασορτί αποκλειστικές αποσκευές συμπληρώνουν τα μοναδικά στο είδος τους δερμάτινα καθίσματα».

Σημειώστε ότι ο Transit Skyliner διαθέτει τον 3.5 EcoBoost κινητήρα του Ford Transit.