Ένας θρύλος αναβιώνει με τη νέα «ευρωπαϊκή» Mustang Bullitt που παρουσιάζει η Ford στη φετινή διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Το θρυλικό αυτοκίνητο της μεγάλης οθόνης - Mustang GT fastback - δίνει το παρών στη μεγάλη διοργάνωση δίπλα στην ειδική έκδοση της σύγχρονης Mustang, που τιμά την 50ή επέτειο της διάσημης ταινίας και θα αρχίσει να παράγεται για την Ευρώπη το Ιούνιο. Η νέα Ford Mustang Bullitt, που κινείται από έναν αναβαθμισμένο V8 κινητήρα 5.0 λίτρων 464 ίππων, με ροπή 529 Nm, είναι διαθέσιμη σε απόχρωση Shadow Black ή στην κλασική Dark Highland Green και εκτός από επιδόσεις στην άσφαλτο υπόσχεται και υψηλού επιπέδου ακροάσεις, με Premium ηχοσύστημα B&O PLAY ισχύος 1000 watt!
 
Η διάρκειας σχεδόν 10 λεπτών σεκάνς στην ταινία “Bullitt”, της Warner Bros, όπου ο Steve McQueen στο τιμόνι μιας Mustang GT fastback του 1968 καταδιώκει δύο επαγγελματίες δολοφόνους στους δρόμους του San Francisco, είναι μία από τις πιο διάσημες καταδιώξεις με αυτοκίνητο στην ιστορία του κινηματογράφου. Οπότε δεν πρέπει να μας παραξενεύει που η Ford επανέρχεται στο θέμα με την τρίτη γενιά Mustang Bullitt να ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων ειδικών εκδόσεων Bullitt του 2001 και 2008, που επίσης διέθεταν ισχυρότερους κινητήρες, ζάντες Torq Thrust-style, μοναδικά στιλιστικά στοιχεία και περιορισμένες επιλογές εξωτερικών αποχρώσεων όπως η Dark Highland Green.
 
Η νέα Mustang Bullitt χρησιμοποιεί την ισχύ ενός V8 κινητήρα 5.0L της Ford, βελτιωμένο με ένα Open Air Induction System, πολλαπλή εισαγωγής με πεταλούδες 87 mm και χαρτογράφηση μονάδας ελέγχου από τη Shelby Mustang GT350, για να αποδίδει – κατ’ εκτίμηση - 464 ίππους και ροπή 529 Nm.  To κιβώτιο είναι εξατάχυτο χειροκίνητο νέας τεχνολογίας και χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό έλεγχο για μια ‘ξερογκαζιά’ του κινητήρα στα κατεβάσματα – ώστε να συγχρονίζονται οι στροφές του με αυτές του πρωτεύοντα άξονα του κιβωτίου σύμφωνα με την επιλεγμένη σχέση, με στόχο πιο ομαλές αλλαγές σχέσεων.


  Η νέα Mustang Bullitt στην έκθεση της Γενεύης

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών, ίδιο λειτουργικά με αυτό της νέας Mustang που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη αργότερα μέσα στη χρονιά, αλλά με μία μοναδική οθόνη υποδοχής Bullitt™ που ανοίγει σε πράσινο φόντο με τη φωτογραφία του αυτοκινήτου αντί του pony. Ο επιλογέας ταχυτήτων έχει λαβή από λευκή μπάλα όπως στο original αυτοκίνητο. Ενώ εκτός από τα στάνταρ καθίσματα με την πράσινη ραφή και μία λειτουργία μνήμης στο κάθισμα του οδηγού, οι αγοραστές της Mustang Bullitt μπορούν να επιλέξουν μαύρα, δερμάτινα σπορ καθίσματα Recaro®.
 
Αποδίδοντας ισχύ 1000 W μέσα από 12 ηχεία υψηλής απόδοσης, το στάνταρ ηχοσύστημα premium B&O PLAY υπόσχεται μία πλούσια εμπειρία ήχου σε όλες τις θέσεις της καμπίνας. Το σύστημα διαθέτει ένα subwoofer με 2 πηνία για βαθιά, πλούσια μπάσα, και ηχεία τριών δρόμων στις εμπρός πόρτες για ομοιόμορφη κατανομή ήχου σε όλη την καμπίνα.
 
Άλλα χαρακτηριστικά που θυμίζουν το αυτοκίνητο το οποίο οδήγησε ο McQueen είναι διακριτικά χρωμιωμένα ένθετα γύρω από τη μάσκα και τα εμπρός παράθυρα, και μία μοναδική μαύρη, εμπρός μάσκα. Τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, το όχημα χρησιμοποιεί ελάχιστα σήματα. Μόνο το στρογγυλό λογότυπο Bullitt στην τάπα καυσίμου, κεντρικά στο πίσω τμήμα είναι ορατό στο αμάξωμα.
 
Επίσης, προσφέρεται το προηγμένο σύστημα προσαρμοζόμενης ανάρτησης της Ford MagneRide. Πρόκειται για μαγνητοροϊκή ανάρτηση, στην οποία το ιξώδες του ελαίου των αμορτισέρ ελέγχεται με τη βοήθεια του μαγνητικού πεδίου που παράγουν αντίστοιχα πηνεία, ώστε να προσαρμόζεται σε πραγματικό χρόνο στις μεταβαλλόμενες οδικές συνθήκες, βελτιστοποιώντας τη συμπεριφορά, χωρίς να υπονομεύεται η οδηγική άνεση. Ένα ενεργό σύστημα εξαγωγής με πεταλούδες περιλαμβάνεται στάνταρ και αναβαθμίζει τον αναγνωρίσιμο, ‘μπάσο’ ήχο του V8 κινητήρα.
 
Οι παραδόσεις της νέας Ford Mustang για τους Ευρωπαίους πελάτες θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά.