Οπωσδήποτε όνομα με ιστορική αξία, το TIPO, αναβιώνει σε ένα «μικρομεσαίο» σεντάν αυτοκίνητο με τέσσερις πόρτες και όχι σε ένα χάτσμπακ, όπως αυτό που είχαμε γνωρίσει στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Κωνσταντινούπολης τον Μάιο και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στην Ιταλία το Δεκέμβριο, ενώ σταδιακά θα αναπτυχθούν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (ΕΜΕΑ).

Ads

Το σημερινό Fiat TIPO (που στην Τουρκία θα λέγεται “Ægea”) είναι ένα εξ ολοκλήρου νέο αυτοκίνητο που φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο του λειτουργικού αυτοκινήτου, στη σωστή τιμή. Θα προσφέρεται με δύο τουρμποντίζελ Multijet II και δύο βενζινοκινητήρες, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και ισχύ απο 95 έως και 120 ίππους.

Σχεδιασμένο στο σχεδιαστικό κέντρο της FCA στην Ιταλία, εξελίχθηκε στην Τουρκία σε συνεργασία με το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Tofaş και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Tofaş στην Προύσα και θα πωλείται σε περισσότερες από 40 χώρες στην περιοχή ΕΜΕΑ.