Με την έκδοση ειδικού γραμματοσήμου – ενδεικτικό και αυτό του ρόλου που παίζει η Fiat στο δημόσιο βίο της Ιταλίας – γιορτάστηκαν τα 60 χρόνια του εμβληματικού για την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και διαχρονικού, Fiat 500.

Ads

Το συλλεκτικό αυτό αντικείμενο που έχει εκτυπωθεί σε 1 εκατομμύριο αντίτυπα και πωλείται από σήμερα στην τιμή του 0,95 ευρώ, απεικονίζει την άμεσα αναγνωρίσιμη σιλουέτα του κλασικού Fiat 500, καθώς και του σύγχρονου και εξίσου δημοφιλούς νέου Fiat 500. Ταυτόχρονα στο πάνω άκρο του, μπλε σε χρώμα, γραμματόσημου αναδεικνύονται οι ημερομηνίες 1957-2017 και οι λέξεις “Fiat Nuova 500” στην ίδια γραμματοσειρά που είχε χρησιμοποιηθεί στα διαφημιστικά φυλλάδια το 1957.

Το 500 αποτελεί ένα θαύμα του ιταλικού σχεδιασμού, αλλά πάνω από όλα, είναι το αυτοκίνητο που βελτίωσε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Το δημοφιλές μοντέλο έχει συνδεθεί με την οικονομική ανάκαμψη στην Ιταλία, χάρη στο οποίο η βιομηχανία αυτοκινήτων στη γείτονα χώρα γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη. Το 500 ξαναβρέθηκε στο προσκήνιο της παγκόσμιας αυτοκινητιστικής βιομηχανίας το 2007, έχοντας σημειώσει σημαντική πρόοδο στον τομέα της τεχνολογίας και του σχεδιασμού και γνωρίζοντας αμέσως παγκόσμια επιτυχία. Σήμερα, το 80% των Fiat 500 πωλούνται εκτός Ιταλίας.

Σε ειδική εκδήλωση για την έκδοση του γραμματοσήμου αυτού, στις εγκαταστήσεις της εταιρείας στο Mirafiori, στο Τορίνο, εκεί όπου κατασκευάστηκε το πρώτο Fiat 500 το 1957, παραβρέθηκαν ο Ιταλός Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Ivan Scalfarotto, εκπρόσωποι των ιταλικών ταχυδρομείων και του εθνικού τυπογραφείου και νομισματοκοπείου, καθώς και κορυφαία στελέχη της εταιρείας, κ.κ. Alfredo Altavilla, COO στην περιοχή EMEA και Olivier François, Επικεφαλής της Fiat και CMO του ομίλου FCA.

Ads