Πραγματοποιώντας την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2019, το επαγγελματικό όχημα της Shandong Wuzheng αποτελεί προπομπό μιας σειράς εκπλήξεων που μας περιμένουν σε σχέση με την κίνηση χωρίς ρύπους. Το 3MX είναι, λοιπόν, ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα με τρεις τροχούς και ωφέλιμο φορτίο 1.000 κιλών, προορισμένο να ικανοποιήσει ένα ευρύ φάσμα μεταφορικών αναγκών, με έμφαση στην οικονομία και την χρηστικότητα – που πλαισιώνονται από το χαμηλό κόστος κίνησης (η κατανάλωσή είναι μόλις 11 kWh/100 km), τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και τα περιορισμένα επίπεδα θορύβου.

Ads

Το 3ΜΧ αποτελεί προϊόν έρευνας και συνεργασίας Ευρωπαίων και Κινέζων μηχανικών, είναι εφοδιασμένο με ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 25 kW (με ροπή 150 Nm), διαθέτει ένα πρωτότυπο σύστημα ανάρτησης για τον πρόσθιο τροχό (Swingram), ενώ η ιδιαίτερα αυξημένη απόστασή του από το έδαφος (26 cm) εξασφαλίζει τη δυνατότητα κίνησης ακόμη και στα πιο «αφιλόξενα» οδοστρώματα των αγροτικών περιοχών. Προσφέρει δε τη δυνατότητα για πλήθος υπερκατασκευών και τη μετατροπή του σε υδροφόρο, πυροσβεστικό, γερανοφόρο, απορριμματοφόρο κλπ.

image
Το 3ΜΧ έχει μήκος 3,95, πλάτος 1,75 και ύψος 2,0 μέτρα, ενώ οι διαστάσεις της καρότσας του είναι αντίστοιχα 2,15×1,75×0,38 m.

Mε μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας του, το κινεζικό επαγγελματικό όχημα έχει αυτονομία – με πλήρες φορτίο – έως και 100 χιλιόμετρα (έως 145 χλμ. χωρίς φορτίο) ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 50 km/h.

Ads

image

image

image

Πίσω από την προσπάθεια προώθησης στην ευρωπαϊκή – και όχι μόνον – αγορά του 3ΜΧ βρίσκεται η Shandong Wuzheng Hellas, θυγατρική του Wuzheng Group, ενός ομίλου με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή & διανομή ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων. Γεγονός σημαντικό από μόνο του, αφού ένας τέτοιος όμιλος επέλεξε την Ελλάδα ως κέντρο των δραστηριοτήτων του στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Ενώ ο γενικός διευθυντής της Shandong Wuzheng Hellas LTD, Λεωνίδας Δαβουλάρης, δεν παύει να κάνει δηλώσεις σε σχέση με την εμπειρία του Wuzheng Group και την εμπιστοσύνη που αυτή εμπνέει σε σχέση με το ίδιο προϊόν, το 3ΜΧ, «…το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών τόσο κατά την κτήση όσο και στη χρήση, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μία προσοδοφόρα επιχειρηματική πρόταση για το συνεργαζόμενο διανομέα.» Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει ανακοινωθεί ο επίσημος τιμοκατάλογος από την αντιπροσωπεία.

Πηγή: Meat News