Με τουλάχιστον 1 σημαντικότατη αλλαγή, το νέο diesel κινητήρα 1.5L Ford EcoBlue παίρνει το δρόμο για την αγορά το «μικρό» (που τελικά δεν είναι και τόσο μικρό) SUV της Ford, που κατά περίπτωση θα είναι διαθέσιμο και με σύστημα Intelligent All Wheel Drive για αυξημένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Ads

Το νέο Ford EcoSport προσφέρει, λοιπόν, για πρώτη φορά τεχνολογία Ford Intelligent All Wheel Drive για βελτιωμένη πρόσφυση, σε συνδυασμό με ένα προηγμένο, νέο κινητήρα 1.5-L EcoBlue diesel, που αποδίδει έως 125 ίππους με ροπή 300 Nm, κατανάλωση 4,5 l/100 km και εκπομπές CO2 119 g/km.

Το Intelligent All Wheel Drive αξιολογεί το επίπεδο πρόσφυσης των τροχών στο δρόμο και μπορεί να προσαρμόσει την κατανομή ροπής έως 50:50 εμπρός / πίσω σε λιγότερο από 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ ο νέος κινητήρας 1.5 L EcoBlue diesel της Ford υιοθετεί για τη βελτίωση της απόδοσής του μια σειρά τεχνολογίες, όπως η ανακυκλοφορία καυσαερίων υπό χαμηλή πίεση και εναλλάκτης νερού-αέρα στην εισαγωγή, η ενσωματωμένη στην κεφαλή πολλαπλή εισαγωγής για βελτιστοποιημένη αναπνοή κινητήρα, η υπερσυμπίεση χαμηλής αδράνειας για ταχύτερη, καλύτερη ελεγχόμενη απόκριση υπερπλήρωσης και ένα σύστημα ψεκασμού καυσίμου υψηλής πίεσης, πιο άμεσης απόκρισης, πιο αθόρυβο, και μεγαλύτερης ακρίβειας.

image

Ads

image

Η γκάμα του νέο Ecosport θα περιλαμβάνει και έκδοση 1.5 L EcoBlue diesel 125 ίππων με front-wheel drive και νέο, εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο χαμηλών τριβών, αλλά και έκδοση με τον κινητήρα 1.5 L TDCi diesel 100 ίππων της Ford επίσης με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, η οποία θα διατίθεται από το λανσάρισμα.

Το Ecosport θα προσφέρεται με τον πολυβραβευμένο χιλιάρη βενζινοκινητήρα EcoBoost της Ford σε εκδόσεις 140, 125 και – από τα μέσα του 2018 – 100 ίππων με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όπως επίσης και  125 PS ίππων με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και χειριστήρια στο τιμόνι (paddles) για μεγαλύτερη άνεση στις αλλαγές.

Στο ανανεωμένο εσωτερικό συναντάμε, μεταξύ άλλων, ανεξάρτητη, κεντρική οθόνη αφής έως 8 ιντσών, θερμαινόμενο τιμόνι και ηχοσύστημα B&O PLAY. Σημειώστε ότι το νέο Ford EcoSport θα προσφέρει μια σειρά από προωθημένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού όπως συνδεσιμότητα SYNC 3, Cruise Control με Adjustable Speed Limiter και Rear View Camera, ενώ για πρώτη φορά θα διατίθεται και σε σπορ έκδοση «EcoSport ST Line» εμπνευσμένη από τη Ford Performance.

image

image

Το νέο Ford EcoSport για την Ευρώπη θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στην Craiova (Ρουμανία), μετά από επένδυση 200 εκατομμυρίων Ευρώ, και θα αρχίσει να πωλείται αργότερα μέσα στη χρονιά, πλαισιώνοντας τα Ford Edge και Kuga στην Ευρώπη. Ένα νέο μοντέλο Fiesta Active crossover εμπνευσμένο από το SUV θα αρχίσει επίσης να πωλείται στην Ευρώπη του χρόνου.