Δριμύτερη επιστρέφει η Abarth με τη σειρά 595, που είναι διαθέσιμη και σε cabrio έκδοση, για να προσφέρει τις μικρές της βόμβες, που κατεβάζουν το 0-100 km/h μέχρι και στα 6,7’’ ανεβάζοντας παράλληλα ταχύτητα μέχρι τα 225 km/h, σε τιμές που ξεκινούν από τα 19.250 ευρώ.

Ads

Περισσότερα από 70 χρόνια από την ίδρυση της, η Abarth, διατηρεί αναλλοίωτο το DNA που της ενέπνευσε ο ιδρυτής της, Carlo Abarth. Στιλ, απόδοση, ξεχωριστός χαρακτήρας και βέβαια πάθος για τους αγώνες. Η νέα σειρά 595, η οποία είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα βασίζεται σε αυτά τα διαχρονικά χαρακτηριστικά, προσφέροντας μια σειρά εκδόσεων που εστιάζουν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο στον αυθεντικό χαρακτήρα Abarth.

Εφοδιασμένες με τον κινητήρα 1.4 Τ-Jet, σύνολο που εφοδιάζει και τα μονοθέσια των πρωταθλημάτων της Formula 4 σε Ιταλία και Γερμανία, η σειρά 595 διαθέτει –ανάλογα με την έκδοση- ιπποδυνάμεις που ξεκινούν από τους 145 και φτάνουν έως και τους 180 ίππους. Δίπλα στις συλλεκτικές σειρές Yamaha Monster και 70ο Anniversario, οι αναβαθμισμένες εκδόσεις Turismo και Competizione φέρνουν εκτός των άλλων και μερικές νοσταλγικές εκπλήξεις από την πλούσια κληρονομία της μάρκας.

Με έμφαση στο στιλ, η έκδοση Turismo (165hp) είναι διαθέσιμη με επένδυση αλκαντάρα στο ταμπλό, αλλά και νέα δερμάτινα μπάκετ καθίσματα με έμπνευση από τα αγωνιστικά των δεκαετιών του 1950 και του 1960. Αντίστοιχα η έκδοση Competizione (180hp) με έμφαση στο δυναμικό χαρακτήρα είναι διαθέσιμη με το νέο χρώμα Blue Rally, χρώμα που διέθετε και το θρυλικό Fiat Abarth 131 Rally stradale της  δεκαετίας του 1970. Το σύνολο συμπληρώνουν οι νέες ζάντες αλουμινίου “Montecarlo” των 17 ιντσών, οι οποίες φέρνουν μνήμες από το απόλυτο rally car, τη Lancia Delta HF Integrale.

Ads

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά συμπληρώνουν επιλογές από κορυφαίους προμηθευτές, όπως η Sabelt (καθίσματα και ζώνες ασφαλείας), η Brembo (σύστημα πέδησης), Koni (αμορτισέρ) και Eibach (ελατήρια).

Το σύνολο των εκδόσεων της νέας σειράς 595 είναι διαθέσιμες και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με δυνατότητα σειριακής λειτουργίας, ενώ τα 595, 595 Turismo και 595 Competizione είναι διαθέσιμα και σε εκδόσεις cabrio. Οι τιμές της νέας σειράς της Abarth ξεκινούν από τις 19.250 ευρώ, ενώ όλες οι εκδόσεις καλύπτονται από 4ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες και τις τιμές κάνοντας κλικ εδώ