Είκοσι υβριδικά «Plug-in» (PHEV) Transit θα προσφέρει η Ford σε μια ευρεία γκάμα εταιριών με στόλους επαγγελματικών οχημάτων σε όλο τον Λονδίνο, προκειμένου να διερευνηθεί πώς αυτά τα van μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και ταυτόχρονα να ενισχύουν την παραγωγικότητα των χρηστών σε αστικές συνθήκες. Το project υποστηρίζεται οικονομικά από το Advanced Propulsion Centre που είναι χρηματοδοτούμενο από τη Βρετανική Κυβέρνηση.

Ads

Το project, το οποίο υποστηρίζεται από το φορέα συγκοινωνιών του Λονδίνου (Transport for London), περιλαμβάνει τη δοκιμή για 12-μήνες 20 νέων plug-in υβριδικών (PHEV) Transit Custom van, που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή τους στην πλειοψηφία των δρομολογίων που εκτελούν στην πόλη, όπως διανομές ή εργασίες συντήρησης.

Όπως είναι γνωστό, τα επαγγελματικά οχήματα στο Λονδίνο εκτελούν 280.000 δρομολόγια μία συνήθη εργάσιμη ημέρα, διανύοντας συνολική απόσταση 13 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Τα Van αντιπροσωπεύουν το 75% των εμπορευματικών μεταφορών, με πάνω από 7.000 οχήματα την ώρα να κινούνται σε ώρες αιχμής μόνο στο Κεντρικό Λονδίνο.

Ads

Η Ford είναι η πρώτη κατασκευάστρια αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής που προσφέρει την τεχνολογία PHEV σε αυτό το τμήμα της αγοράς van.

Η εξέλιξη ενός δοκιμαστικού στόλου με 20 Transit Custom PHEV έχει υποστηριχτεί με χορήγηση πλέον των 4,7 εκατομμυρίων λιρών από το Advanced Propulsion Centre. Τα van σχεδιάζονται και εξελίσσονται στο τεχνικό κέντρο της Ford, στο Dunton της Βρετανίας και στο Prodrive Advanced Technology στο Banbury, U.K., με πρόγραμμα υποστήριξης από την Revolve Technologies.

Το Transit Custom PHEV van προγραμματίζεται να λανσαριστεί στην αγορά το 2019, στο πλαίσιο μιας επένδυσης 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020 καθώς η Ford επιταχύνει τα σχέδιά της στον τομέα αυτό προγραμματίζοντας την κυκλοφορία 13 νέων, παγκοσμίων ηλεκτρικών οχημάτων την επόμενη πενταετία.