Καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρίες στο χώρο των μεταφορών στρέφονται σε λύσεις μηδενικών ρύπων, το ηλεκτρικό Van μπαταρίας Nissan e-NV200 φαίνεται βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτίμησης, με ρεκόρ πωλήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Ads

Έτσι, με την ζήτηση από τις επιχειρήσεις  αστικών διανομών να είναι ιδιαίτερα υψηλή, το Nissan e-NV200 κατάφερε να εξασφαλίσει πάνω από 10.000 παραγγελίες σε ολόκληρη την Γηραιά  Ήπειρο. Τόσο οι εκδόσεις  Van όσο και οι Combi του Nissan e-NV200, συνεχίζουν να του εξασφαλίζουν κορυφαία θέση στον στόλο μεγάλων επιχειρήσεων courier, μεταφοράς προσώπων και ιδιωτικής μίσθωσης σε όλη την Ευρώπη, με τις πρόσφατες παραγγελίες στόλου να τοποθετούνται από κολοσσούς όπως η DHL και η Chronopost. Σημειώνουμε ότι ήδη, από το αρχικό λανσάρισμά του, το 2014, το Nissan e-NV200 έχει στο ενεργητικό του πάνω από 25.000 πωλήσεις.

Προορισμένo τόσο για  επαγγελματική όσο  και για ιδιωτική  χρήση, το Nissan e-NV200 αποτελεί μια εξαιρετικά πρακτική και αποδοτική επιλογή, αξιοποιώντας την τεχνολογία του ηλεκτροκίνητου επιβατικού Nissan LEAF.

Χάρη στην αναβαθμισμένη μπαταρία με χωρητικότητα 40 kWh, το Nissan e-NV200 διαθέτει αυτονομία 200 χιλιομέτρων στο συνδυασμένο κύκλο οδήγησης WLTP και έως 301 χλμ. στον κύκλο πόλης, με μία μόνο φόρτιση. Γεγονός που αντιπροσωπεύει αύξηση της αυτονομίας σε ποσοστό άνω του 60% και επιτρέπει στους οδηγούς να οδηγούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το Nissan e-NV200 προσφέρει επίσης και μια σειρά άλλων βολικών λύσεων για φόρτιση, αφού εκτός από την τυπική οικιακή πρίζα, οι ιδιοκτήτες του μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα wall βox και τον ενσωματωμένο φορτιστή 7 kW για πλήρη φόρτιση του αυτοκινήτου σε 7,5 ώρες. Παράλληλα, ένας ταχύ-φορτιστής επιτρέπει στους χρήστες να φτάσουν από το 20% στο 80% της φόρτισης, σε μόλις 40 με 60 λεπτά, έχοντας τη δυνατότητα να συνδεθούν με το εκτεταμένο Ευρωπαϊκό δίκτυο Ταχείας Φόρτισης CHAdeMO.
  
Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία μπαταριών με το νέο Nissan LEAF και χωρίς να έχει αυξηθεί το μέγεθος της μπαταρίας, οι ιδιοκτήτες του e-NV200 έχουν στη διάθεσή τους τις ίδιες μεταφορικές δυνατότητες, αφού το e-NV200 διαθέτει ωφέλιμο φορτίο 705 kg και όγκο φόρτωσης 4,2 m3 στην έκδοση van.

Ads

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το e-NV200, με την μπαταρία των  40kWh, είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα με τιμή που ξεκινά από τις 36.490 ευρώ. Εκτός από την έκδοση βαν, το ηλεκτρικό Nissan διατίθεται και ως επταθέσιο επιβατικό στην έκδοση Evalia, με τιμή εκκίνησης τις 37.990 ευρώ.