Τη διαδραστική φωνητική υπηρεσία Alexa της Amazon προσφέρει πλέον η Seat στο ήδη δημοφιλές SUV Ateca και στο «μικρομεσαίο» Leon, ενώ στα τέλη του 2017 η υπηρεσία αυτή θα κάνει την εμφάνισή της στο νέο σούπερ μίνι Ibiza και αλλά και στο μικρότερο SUV Arona. H Alexa θα «μπει» επίσης και στο νέο μεγάλο SUV της SEAT, το 2018.

Ads

Τον τίτλο της πρώτης αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη με ενσωματωμένη τη διαδραστική φωνητική υπηρεσία Alexa της Amazon στα οχήματά της διεκδικεί η SEAT. Η φωνητική υπηρεσία Alexa, που λανσαρίστηκε το 2014, θα ενσωματωθεί τώρα στα μοντέλα της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, προσφέροντας στους οδηγούς προηγμένο επίπεδο συνδεσιμότητας. Η Alexa διαθέτει ήδη περισσότερες από 20.000 δυνατότητες, χάρη στο kit ανάπτυξης δεξιοτήτων, το οποίο προτρέπει τους χρήστες να επεκτείνουν συνεχώς και να εξελίσσουν τις δυνατότητές της.

Η υπηρεσία Amazon Alexa επιτρέπει στους οδηγούς να μην αφήνουν το χρόνο παραμονής τους στο αυτοκίνητο να πηγαίνει χαμένος, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τη διαχείριση του προσωπικού τους χρονοδιαγράμματος, την εύρεση τραγουδιών, τον εντοπισμό σημείων προορισμού, να ακούσουν ειδήσεις σε πραγματικό χρόνο ή να βρουν τον πλησιέστερο έμπορο αυτοκινήτων κλπ. και όλα αυτά διασφαλίζοντας το απόρρητο του χρήστη (όσο φυσικά αυτό είναι δυνατό στην ψηφιακή εποχή…). Οι διαθέσιμες, αυτή τη στιγμή, γλώσσες της υπηρεσίας Alexa είναι τα Αγγλικά ή τα Γερμανικά.

Όπως ήταν φυσικό και οι δύο εταιρίες, τόσο η SEAT όσο και η Amazon, είναι ικανοποιημένες από την εξέλιξη αυτή: «Η ενσωμάτωση της Amazon Alexa στη γκάμα μας αποτελεί μεγάλη ώθηση στο ψηφιακό οικοσύστημα και τη συνδεσιμότητα της SEAT και συμβάλλει σίγουρα στη ανάδειξη της μάρκας ως πρωτοπόρα στο συνδεδεμένο όχημα στην Ευρώπη», επισήμανε ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η τάση χρήσης φωνητικών υπηρεσιών αυξάνεται και για αυτό θέλουμε να τις θέσουμε στη διάθεση των πελατών  μας».

Ads

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η SEAT ενσωματώνει την υπηρεσία Alexa στα οχήματά της», δήλωσε ο Ned Curic, VP Automotive, Amazon Alexa. «Πιστεύουμε ότι οι φωνητικές υπηρεσίες είναι το μέλλον και αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα αυτοκίνητα. Με ένα μόνο διακόπτη στο τιμόνι, οι πελάτες της SEAT με φωνητικές εντολές θα μπορούν να ζητούν από την υπηρεσία Alexa να ακούσουν μουσική, τις ειδήσεις, να ελέγχουν το έξυπνο σπίτι τους και πολλά άλλα».

* Στη Φωτογραφία: Ο πρόεδρος της SEAT Luca de Meo (αριστερά) και ο αντιπρόεδρος του τμήματος Automotive – Alexa της Amazon, Ned Curic, χαμογελούν ανακοινώνοντας τη συνεργασία των δύο εταιριών.