Στη Ρουμανία μεταφέρεται η παραγωγή του Ecosport, του μικρού SUV της Ford, καθώς η αυξημένη ζήτηση για το συγκεκριμένο μοντέλο οδήγησε την εταιρία στον ανασχεδιασμό των δραστηριοτήτων της. Έτσι διακόπτεται η εισαγωγή του αυτοκινήτου από το εργοστάσιο της Ford στο Chennai της Ινδίας και τα Ecosport που θα διαθέτει η εταιρία θα είναι πλέον ευρωπαϊκά.

Ads

Στο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα της Ρουμανίας, στο οποίο η εταιρία θα προσθέσει 200 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ στην αρχική επένδυση του 2008, που είχε πλησιάσει σχεδόν το ένα δισεκατομμύριο, θα παράγεται πλέον κατά κύριο λόγο το Ecosport. Η νέα αυτή επένδυση θα δημιουργήσει 1.700 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό αυτών σε 3.900. Το EcoSport από τη Ρουμανία θα διατίθεται συνολικά σε 56 αγορές, σε τέσσερις Ηπείρους. Μεταξύ των χωρών περιλαμβάνεται το Ηνωμένο Βασίλειο, χώρες της Ωκεανίας και της κεντρικής Ασίας, της Νοτίου Αφρικής και φυσικά οι ευρωπαϊκές χώρες.

Η απόφαση αυτή συνδέεται με το γεγονός ότι η κατηγορία των μικρών SUV συνεχίζει να αυξάνεται με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς, θέτοντας έτσι υψηλές απαιτήσεις από τις μονάδες που παράγονται τα οχήματα του είδους, μεταξύ αυτών και την αντίστοιχη γραμμή παραγωγής της Ford στην Ινδία, η οποία θα συνεχίσει να τροφοδοτεί μια σειρά άλλων χωρών. Αν θα θέλαμε να μιλήσουμε με αριθμούς, τότε θα βλέπαμε ότι οι συνολικές πωλήσεις των SUV σε 20 ευρωπαϊκές παραδοσιακές αγορές αυξήθηκαν κατά 27% πέρσι, ενώ η αναλογία τους ξεπερνάει πολλές φορές το ένα στα τέσσερα καινούρια επιβατικά οχήματα. Από την αύξηση αυτή, η Ford διεκδικεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό μερίδιο μια και οι πωλήσεις των SUV της, πάντα στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 30% το 2016 και κατά ακόμη 27% τους οκτώ πρώτους μήνες του 2017.

Το EcoSport παράγεται στη νέα, βελτιωμένη εκδοχή του, η οποία διαφοροποιείται τόσο σε θέματα εμφάνισης, στο εσωτερικό και στο αμάξωμα, όσο και στο τεχνολογικό του εξοπλισμό. Μεταξύ των στοιχείων του τελευταίου περιλαμβάνεται το επονομαζόμενο Ford Intelligent All Wheel Drive, το οποίο αυξάνει τα επίπεδα ελκτικής και πλευρικής πρόσφυσης, εντός και εκτός δρόμου. Σημαντική αλλαγή συνιστά και τοποθέτηση του 1.5 EcoBlue diesel, o όποιος αποδίδει 125 ίππους και χαρακτηρίζεται για τις περιορισμένες εκπομπές σε ρύπους CO2. Το νέο Ford EcoSport θα διατίθεται επίσης για πρώτη φορά στην σπορ έκδοση ST Line, ενώ η επανασχεδιασμένη καμπίνα του θα διαθέτει περισσότερα μέρη με μαλακά υλικά, νέα σχεδίαση στην κεντρική κονσόλα και πιο αναπαυτικά καθίσματα.

Ads