Tο εμπορικό σήμα “Easy Ride” για τη νέα υπηρεσία κινητικότητας με ρομποτικά οχήματα που αναπτύσσουν από κοινού, παρουσίασαν η Nissan και η DeNA. Οι δυο εταιρείες ανακοίνωσαν επίσης τα σχέδιά τους για την πραγματοποίηση δοκιμών με συμμετοχή του κοινού, που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή Minatomirai της Yokohama, στην περιφέρεια της Kanagawa στην Ιαπωνία, από τις 5 έως τις 18 Μαρτίου του 2018.

Ads

Η Nissan και η DeNA άρχισαν να συνεργάζονται για την ανάπτυξη της νέας αυτής υπηρεσίας κινητικότητας που χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, από τον Ιανουάριο του 2017 και τη συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης και της συνδεσιμότητας των οχημάτων, όπως και με την τεχνογνωσία της DeNA στο διαδίκτυο και την τεχνητή νοημοσύνη.

Με την έννοια της “περισσότερης ελευθερίας στην κινητικότητα”, το Easy Ride οραματίζεται ένα μέλλον για όσους θέλουν να ταξιδεύουν ελεύθερα στον προορισμό τους, μέσα σε ένα ρομπο-όχημα. Οι πελάτες της υπηρεσίας θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια αποκλειστική εφαρμογή για κινητά, μέσω της οποίας θα μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, ξεκινώντας από τον καθορισμό των προορισμών και την κλήση των οχημάτων, μέχρι την πληρωμή του  κομίστρου.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν τους συνιστώμενους τοπικούς προορισμούς και τις διαδρομές με αξιοθέατα, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Η Nissan και η DeNA σκοπεύουν να υποστηρίξουν ένα πολύγλωσσο σύστημα, όπως και να χρησιμοποιήσουν ένα απομακρυσμένο σύστημα παρακολούθησης για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πελατών τους.

Ads