Την έναρξη της παραγωγής  ενός ηλεκτροκίνητου minibus / van που θα βασίζεται στο I.D. BUZZ concept ανακοίνωσε πρόσφατα η Volkswagen. Πρόκειται για τη μετεξέλιξη του ιδιαίτερα δημοφιλούς Transporter/Caravelle (γνωστού στην Αμερική ως Bulli), που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1950, και που το 2022 θα επανέλθει ως ηλεκτροκίνητο με την ονομασία I.D. BUZZ.

Ads

Τα γνωστά «καλλιστεία» αυτοκινήτων (Concours d’ Elegance) στο Pebble Beach της Καλιφόρνια (μια εκδήλωση που αφορά τόσο τα ιστορικά αυτοκίνητα όσο και τα καινούργια πρωτότυπα), επέλεξαν οι Γερμανοί για να επιδείξουν στο κοινό το VW I.D. BUZZ Concept και να ανακοινώσουν την έναρξη παραγωγής του μοντέλου που θα αποτελέσει έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης της κατά Volkswagen ηλεκτροκίνησης τα επόμενα χρόνια.
Στο πλαίσιο, λοιπόν, των προγραμμάτων εξέλιξης η Volkswagen γνωστοποίησε ότι το I.D. BUZZ θα αφιχθεί στους κατά τόπους αντιπροσώπους της μάρκας μετά το τετράθυρο μικρο-μεσαίο μοντέλο I.D. το 2022. Εννοείται, ότι το πρωτότυπο I.D. BUZZ concept της Volkswagen θα εξελιχθεί και άλλο στα πλαίσια της προετοιμασίας για την παρουσίασή του ως μοντέλο παραγωγής. Η Volkswagen στοχεύει, τόσο με το I.D. BUZZ όσο και γενικά με όλη τη γκάμα I.D., να κατακτήσει τις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Κίνας.

Παρόλο που μεταξύ του πιο παλιού και του πιο καινούργιου MPV της Volkswagen θα μεσολαβούν περισσότερες από 7 δεκαετίες, όταν παρουσιαστεί επίσημα το δεύτερο, το I.D. Buzz θα διαθέτει τα σχεδιαστικά γονίδια του αρχέτυπου επιδιώκοντας να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση χώρου. Όπως ακριβώς το πρωτότυπο, έτσι και το μοντέλο παραγωγής θα έχει τις μπαταρίες του τοποθετημένες στο δάπεδο, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας δεν καταλαμβάνει ιδιαίτερα μεγάλο χώρο, γεγονός που σε συνδυασμό με το μεγάλο μεταξόνιο θα διευκολύνει τη διαμόρφωση μεγάλων εσωτερικών χώρων.

Οι εξωτερικές διαστάσεις μπορούν να χαρακτηριστούν «συγκρατημένα» μεγάλες (μήκος 4.942 mm, πλάτος 1.976 mm και ύψος 1.963 mm). Η έκδοση παραγωγής, η οποία θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια ηλεκτρική αρχιτεκτονική πλαισίου, θα ενσωματώνει πολλές ιδέες και σχεδιαστικά στοιχείου του πρωτότυπου, ενώ θα διατίθεται τόσο ως επιβατικό-πολυμορφικό (MPV), με δυνατότητα μεταβολής της διαμόρφωσης του εσωτερικού με τη μετακίνηση των καθισμάτων, όσο και ως επαγγελματικό (Van). Παράλληλα, το I.D. Buzz θα διαθέτει, και όλα τα καλά της σύγχρονης τεχνολογίας όπως η διαδραστική διασύνδεση και η αυτόνομη οδήγηση.

Ads

Η διεύρυνσης της γκάμας των ηλεκτρικών μοντέλων είναι μέρος της Στρατηγικής της Volkswagen για το 2025, η οποία προβλέπει την ύπαρξη περισσότερων από 30 ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκείνη τη χρονική περίοδο.

image

image

image

image

image

image