Mία ακόμα επιτυχία – της KIA αυτή τη φορά  στα βραβεία iF Design Awards 2022– έρχεται να επιβεβαιώσει τη συνεχή πορεία αναβάθμισης του Hyundai Motor Group: Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover Kia EV6 διακρίθηκε στη διοργάνωση iF Design Awards 2022 κερδίζοντας 4  νίκες στις κατηγορίες: «Automobiles/Vehicles», «Shops/Showrooms», «Product Interface» και «Textile/Wall/Floor»

Ads

Η Kia έχει εξασφαλίσει  και πάλι πολλές διακρίσεις υψηλού επιπέδου στα βραβεία iF Design Awards 2022, σηματοδοτώντας τη δύναμη του σχεδιαστικού προφίλ Opposites United των μοντέλων της μάρκας, καθώς και την καινοτόμο προσέγγιση των πελατών  μέσω  των τωρινών  και  μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας.

Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover Kia EV6 έπαιξε κεντρικό ρόλο και στα τέσσερα βραβεία iF Design Awards της Kia. Εκτός από την κατάκτηση του βραβείου σχεδίασης «Automobiles/Vehicles», το EV6 βρέθηκε στο επίκεντρο για άλλες τρεις διακρίσεις στις κατηγορίες: «Shops/Showrooms» (για την πρωτοποριακή σχεδίαση και αισθητική στη διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου – EV6 Unplugged Ground), «Product Interface» (για το σύστημα Infotainment του EV6 ) και «Textile/Wall/Floor» (για το τρισδιάστατο υβριδικό υλικό GEONIC που χρησιμοποιείται στην καμπίνα του EV6).

Το Kia EV6 κατάκτησε την κατηγορία σχεδίασης «Αυτοκίνητα/Οχήματα» χάρη στην «ενσάρκωση της εμπνευσμένης κινητικότητας». Είναι η πρώτη φορά που η Kia  χρησιμοποιεί την ολοκαίνουργια προηγμένη αρχιτεκτονική Electric-Global Modular Platform της μάρκας και πρωτοστατεί εφαρμόζοντας την σχεδιαστική φιλοσοφία  Opposites United που συνδυάζει το συναίσθημα  με τη λογική για να χαλαρώσει τους χρήστες και να εμπνεύσει κίνηση και δημιουργικότητα.

Ads

Με αυτές τις πιο πρόσφατες διακρίσεις, το Kia EV6 με τη σχεδίαση διατηρεί ένα εξαιρετικό σερί νικών. Από τότε που έκανε πρεμιέρα το 2021, το όχημα έγινε αντικείμενο κριτικής από τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας το What Car; «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» και τα βραβεία «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» – μεταξύ πολλών άλλων – μέσα σε λίγους μόνο μήνες από την κυκλοφορία του.

 

iF: Ένα από τα πιο αξιόλογα παγκόσμια βραβεία σχεδίασης

Φέτος, τα iF Design Awards προσέλκυσαν περισσότερες από 11.000 συμμετοχές από 57 χώρες και ανέδειξε μια σειρά από εξαιρετικά επιτεύγματα στον τομέα του σχεδίασης. Συνολικά 75 ειδικοί σχεδίασης από 23 διαφορετικές χώρες συγκεντρώθηκαν για να κρίνουν τις 5.424 συμμετοχές που μπήκαν στη σύντομη λίστα μετά από έναν ψηφιακό προκριματικό γύρο.

Το βραβείο σχεδίασης iF τιμά τους νικητές σε εννέα κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων, επικοινωνίας, συσκευασίας, σχεδίασης υπηρεσιών, αρχιτεκτονικής, αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου, εμπειρίας χρήστη (UX), διεπαφής χρήστη (UI) και Επαγγελματικά concepts, σε 80 κατηγορίες. Όλες οι βραβευμένες συμμετοχές παρουσιάζονται στο www.ifdesign.com και δημοσιεύονται στην εφαρμογή iF Design.

Το iF Design Award ιδρύθηκε το 1954 από την iF International Forum Design GmbH στο Ανόβερο και αποτελεί  έναν από τους κορυφαίους ανεξάρτητους οργανισμούς σχεδίασης στον κόσμο. Η τελετή απονομής των  βραβείων iF Design Award Night 2022 , έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 16 Μαΐου, στο Friedrichstadt-Palast, στο Βερολίνο.
Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ