Έχοντας – δικαίως – καταστήσει σαφές ότι το νέο Dacia Jogger είναι μία κατηγορία μόνο του, οι άνθρωποι της ελληνικής αντιπροσωπείας δεν παρέλειψαν στη σημερινή δημοσιογραφική παρουσίαση να δώσουν έμφαση στον χαρακτήρα του πολυεργαλείου που οπωσδήποτε διαθέτει το νέο μοντέλο με τα ρουμανικά σήματα και τα τη γαλλική τεχνολογία.

Ads

Έχοντας διαχρονικά δώσει το παρών ως μία εταιρεία του “value for money” η Dacia βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διαθέτει στην γκάμα της το πιο προσιτό ευρύχωρο μοντέλο της αγοράς. Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για τις περισσότερες θέσεις ανά ευρώ ή για τα περισσότερα λίτρα αποσκευών ανά ευρώ, ανάλογα με το αν έχουμε να κάνουμε με το αυτοκίνητο με την επταθέσια ή την πενταθέσια διαμόρφωση.

Όπως και να το κάνεις, το νέο Dacia Jogger είναι κάτι ιδιαίτερο – και τολμούμε να πούμε όμορφο. Είναι ένα αυτοκίνητο μπορεί να δανείζεται κάποια στοιχεία από το Sandero όμως διαθέτοντας άλλες δυνατότητες προσφέρει άλλα, πρόσθετα πλεονεκτήματα στον ιδιοκτήτη του. Είναι σίγουρα ένα εξαιρετικό υποκατάστατο των πιο «αυθεντικών» SUV, ενώ θα έλεγε κανείς πως δείχνει να φτιάχτηκε για τον κόσμο τον εκδρομών και των ταξιδίων – αλλά όχι μόνο για αυτό. Βλέπετε η αναμφισβήτητη πρακτικότητα του είναι ένα στοιχείο που ένας παντρεμένος με παιδιά θα εκτιμήσει οπωσδήποτε. Ανεξαρτήτως δε οικογενειακής κατάστασης, το γεγονός ότι το νέο Dacia Duster προσφέρεται και σε έκδοση με εργοστασιακή εγκατάσταση υγραερίου το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό .Αφού είναι γνωστό το πόσο χαμηλότερο είναι το κόστος κίνησης με LPG.

Κλείνοντας, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι στη σημερινή – στατική – επαφή που είχαμε με το νέο μοντέλο η θετική έκπληξη μας ήταν τεράστια, καθώς διαπιστώσαμε ότι ένας όχι κοντός ενήλικας επιβάτης μπορεί άνετα να καθίσει στην τρίτη σειρά καθισμάτων, όταν στις δύο πρώτες κάθονται επιβάτες ύψους άνω του 1,85 μ. Κάτι που σημαίνει ότι δύο extra θέσεις δεν είναι διακοσμητικές ούτε προορίζονται μόνο για παιδιά. Είναι πραγματικές θέσεις που αν κάποιος κρίνει ότι δεν χρειάζεται και στραφεί στην πενταθέσια έκδοση του νέου Dacia Jogger, μπορεί απλώς να απολαύσει το… σπήλαιο που αποκαλύπτεται όταν ανοίγεις την πέμπτη πόρτα ,αφού μιλάμε για ένα πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα που ξεπερνά τα 700 λίτρα.

Ads

Οι τιμές του νέου Dacia Jogger ξεκινούν από 18.880€, ενώ το μοντέλο καλύπτεται από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια. Παράλληλα, το νέο μοντέλο στην έκδοση διπλού καύσιμου (1.0 TCe 100 LPG) δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει καθημερινά στο Δακτύλιο της Αθήνας.
Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ