Tο Countryman, το μεγαλύτερο σε μέγεθος μοντέλο της MINI είναι και ευρύχωρο, και πλούσιο, και όμορφο ενώ διατίθεται όχι μόνο σε προσθιοκίνητες, αλλά και σε τετρακίνητες, και σε plug-in Hybrid έκδοση που αντιμετωπίζεται ευνοϊκά από την εφορία.

Ads

Το όνομα mini δεν θα πρέπει να σας ξεγελά. Εν έτει 2020 το Countryman φτάνει σε μήκος περίπου τα 4,30 m, γεγονός που σε συνδυασμό και με το αυξημένο του ύψος, αλλά και με το μεγάλο του μεταξόνιο, του επιτρέπει να προσφέρει άφθονους χώρους για πέντε επιβάτες και να διαθέτει έναν ευρύχωρο χώρο αποσκευών, 450 λίτρων – που μπορεί να φτάσει τα 1390 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Σημειώνουμε στο σημείο αυτό ότι το διαιρούμενο (40:20:40) πίσω κάθισμα μετακινείται μπρος-πίσω κατά 13 cm βελτιώνοντας θεαματικά την λειτουργικότητα.

«Εξηλεκτρισμένη» τετρακίνηση
Εκείνο όμως που κάνει τη διαφορά στο Countryman δεν είναι τόσο οι χώροι, όσο και οι δυνατότητες κίνησης εκτός ασφάλτου, πού έχει το επονομαζόμενο από τη «μαμά» MINI Sports Activity vehicle. Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέρνο crossover (ή αν θέλετε SUV) με αυξημένη απόσταση από το έδαφος η οποία εντέλει κάνει τη διαφορά στο συγκεκριμένο μοντέλο, που προσφέρεται όχι μόνο σε εκδόσεις με την κίνηση στους εμπρός τροχούς, αλλά και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Φωτογραφίες και περισσότερες πληφορορίες μπορείτε να δείτε εδώ

Ads

Αξίζει δε να επισημάνουμε ότι η τετρακίνηση – η οποία μόνο δεδομένη δεν είναι στις μέρες μας στην κατηγορία – δεν επιτυγχάνεται μόνο με την ύπαρξη ενός ευφυούς συστήματος μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς, αλλά και με τη βοήθεια του ηλεκτρισμού: Ο λόγος για τις plug-in Hybrid επιδόσεις, που διαθέτοντας έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος κινεί τους πίσω τροχούς προσφέρουν την επιθυμητή τετρακίνηση αφενός αλλά και αφετέρου τη δυνατότητα κίνησης με απολύτως μηδενικούς ρύπους για έως 57 χιλιόμετρα, με την προϋπόθεση φυσικά ότι ο ιδιοκτήτης του μεγάλου MINI έχει φροντίσει να φορτίσει το προηγούμενο βράδυ την 13,7 kWh μπαταρία του αυτοκινήτου του.