Για τα 5 αστέρια που απέσπασε στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP το νέο Ford Kuga πανηγυρίζει η “μαμά” Ford με σχετικό δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρεται ότι το καινούριο της SUV απέσπασε την κορυφαία διάκριση συγκεντρώνοντας ποσοστό 92% για την προστασία ενηλίκων επιβατών και άριστα στις πλευρικές συγκρούσεις σε μπαριέρα και στύλο. Το νέο Ford Kuga απέσπασε επίσης υψηλή βαθμολογία στην προστασία παιδιών, 86%.

Ads

Βασικό ρόλο στο αποτέλεσμα αυτό έπαιξε η δομή του αμαξώματος του Kuga, όπου χρησιμοποιείται ατσάλι υψηλής αντοχής σε όλο το πλαίσιο με βάση μια ειδική σχεδίαση η οποία περιλαμβάνει ειδικής κατασκευής ατσάλινους σωλήνες υψηλής αντοχής, που ενσωματώνονται στις πρόσθιες κολόνες και κατά μήκος της οροφής του αυτοκινήτου.

image

Από την άλλη, οι πρόσθετες τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης “Ford Co-Pilot360”  οι οποίες συμβάλλουν στην αποφυγή ατυχημάτων δημιουργούν μία προστατευτική ομπρέλα για τους επιβαίνοντες του νέου Kuga. Ανάμεσά τους τα συστήματα Pre-Collision με τεχνολογία ανίχνευσης πεζού και δικυκλιστή (Pedestrian & Cyclist Detection), Lane-Keeping System με Road Edge Detection (που βοηθά τον οδηγό να επαναφέρει με ασφάλεια το όχημα στη σωστή λωρίδα αλλά και να αποφύγει την όποια άλλη ελαφριά παρέκκλιση, τα χαλίκια ή το γρασίδι στην άκρη του δρόμου), Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, Cross Traffic Alert (προειδοποιεί τους οδηγούς που βγαίνουν με όπισθεν από χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση άλλων οχημάτων που κινούνται κάθετα, στο πίσω μέρος τους), Evasive Steering Assist (υποστηρίζει ελιγμούς ώστε να μπορούν οι οδηγοί να αποφύγουν ένα όχημα σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης) κ.ά.
Ενώ αν συμβεί κάποιο ατύχημα, η νέα τεχνολογία Post-Collision Braking βοηθά στη μείωση των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης δευτερεύουσας σύγκρουσης φρενάροντας αυτόματα με μέτρια δύναμη το αυτοκίνητο.