Το μικρό επαγγελματικό Citroen C1eco Enterprise, η επαγγελματική έκδοση του αντίστοιχου επιβατικού C1eco της γαλλικής εταιρίας, προσφέρει υψηλή ευελιξία και μεγάλη οικονομία αποτελώντας έναν εξαιρετικό σύμμαχο για τους επαγγελματίες που έχουν πεδίο δράσης το αστικό περιβάλλον. Του Νίκου Λουπάκη

Ads

 
Παρά τις εξαιρετικά μικρές εξωτερικές διαστάσεις του (μήκος 3,44 μέτρα), το C1 eco Entreprise προσφέρει έναν ευρύχωρο χώρο φόρτωσης (710 λίτρα) και αποδεικνύεται ιδιαίτερα κατάλληλο για επαγγελματίες και εταιρείες (υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, εταιρείες ταχυμεταφορών, κ.τ.λ.). Το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 320 κιλά.

Όπως και η επιβατική έκδοση, το C1 eco Entreprise εφοδιάζεται με 3κυλινδρο βενζινοκινητήρα 998 κ.εκ. – ισχύος 68 ίππων –  ο οποίος διακρίνεται για την απόδοση του (μέση τυποποιημένη κατανάλωση 4,3 λίτρα/100χλμ.)

Οι τιμές του C1 eco Entreprise ξεκινούν από τα 10.200 ευρώ. Διαθέσιμο από πλευράς εξοπλισμού σε δύο εκδόσεις, περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό σύστημα κλιματισμού, αερόσακους οδηγού – συνοδηγού και ABS με ηλεκτρονικό κατανεμητή πέδησης και σύστημα ελέγχου φρεναρίσματος στις στροφές.

Ads