Επιταχύνει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της γκάμας του το BMW Group, ετοιμάζοντας ηλεκτρικά μοντέλα για όλες τις μάρκες της εταιρίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παρουσίαση του BMW Concept iX3 – που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Κίνας (Auto China 2018) στο Πεκίνο – που βεβαίως είναι ακόμα πρωτότυπο, αλλά βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής, προαναγγέλλοντας αυτή την «ηλεκτρική» επέκταση. Όταν μπει στην παραγωγή, το iX3 θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο της BMW, ένα Sports Activity Vehicle (SAV) με όλα τα χαρακτηριστικά λειτουργικότητας και άνεσης της κατηγορίας.

Ads

Το BMW Concept iX3 εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα 5ης γενιάς με μέγιστη ισχύ πάνω από 200 kW/270 hp. Η μπαταρία υψηλής τάσης έχει χωρητικότητα πάνω από 70 kWh, αρκετή για να προσφέρει στο ηλεκτρικό SAV αυτονομία μεγαλύτερη των 400 km στον κύκλο WLTP.

Με την παγκόσμια πρεμιέρα του BMW Concept iX3, το BMW Group ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη στρατηγική εξηλεκτρισμού. Το λανσάρισμα της τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης πέμπτης γενιάς διευκολύνει την ενσωμάτωση σε διαφορετικές αρχιτεκτονικές οχημάτων. Τα συστατικά στοιχεία αυτής της τεχνολογίας BMW eDrive είναι ελαφρύτερα, κλιμακούμενα, με εξαιρετικά συμπαγή δομή. Επιπλέον, προσαρμόζονται σε μία ευέλικτη, αρθρωτή σχεδιαστική φιλοσοφία και μπορούν να χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως. Στο μέλλον, οι ευέλικτες, πιο εξελιγμένες αρχιτεκτονικές οχημάτων θα συνδυάζονται με όλους τους τύπους εμπρόσθιας κίνησης, πίσω κίνησης και τετρακίνησης. Και αυτό σημαίνει ότι ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης, ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης ή ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης αποκλειστικά με μπαταρία θα μπορούν να ενσωματώνονται σε οποιοδήποτε μοντέλο.

Σημειώστε ότι η επέκταση της γκάμας των μοντέλων μηδενικών ρύπων της εταιρίας είναι στενά συνδεδεμένη με τους τομείς Αυτοματοποιημένης Οδήγησης, Συνδεσιμότητας, Ηλεκτρικών/Plug-in Υβριδικών Μοντέλων και Υπηρεσιών [Automated, Connected, Electrified and Services (ACES)], μέσω των οποίων η εταιρία προωθεί τη δική της στρατηγική μεταμόρφωσης της μετακίνησης, “NUMBER ONE > NEXT”. Υπό τον γενικό όρο “iNext” και με την υποστήριξη ολόκληρου του BMW Group, δημιουργείται τώρα το μελλοντικό προϊοντικό και τεχνολογικό πακέτο στο οποίο το BMW Concept iX3 παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ads