Ελευθερία στην πόλη υπόσχεται το νέο BMW CE 04, το φουτουριστικής σχεδίασης σκούτερ με την τεχνολογία Electrification που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ηλεκτρική αστική κινητικότητα σε δύο τροχούς. Ενώ αποτελεί ορόσημο καθώς στο εξής όλα τα δίτροχα της BMW που προορίζονται για χρήση στην πόλη θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Ads

Άφθονη ισχύ και επαρκή αυτονομία για οδήγηση αξιώσεων σε αστικές περιοχές υπόσχεται το νέο ηλεκτρικό σκούτερ BMW CE 04.

Με το νέο BMW CE 04, η BMW Motorrad συνεχίζει να εφαρμόζει σταθερά τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης για τα αστικά κέντρα. Όπως το όχημα παραγωγής Concept Link της BMW Motorrad που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2017 και το μοντέλο προ-παραγωγής BMW Motorrad Definition CE 04 που αποκαλύφθηκε το 2020, το BMW CE 04 ανοίγει ένα εντελώς νέο κεφάλαιο στην αστική κινητικότητα σε δύο τροχούς. Με ηλεκτροκίνηση, προηγμένη σχεδίαση και καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας, το νέο scooter συνδυάζει μεταφορά και λειτουργίες επικοινωνίας  για ένα νέο είδος κινητικότητας σε περιβάλλον πόλης.

Άφθονη ισχύς και υψηλή αυτονομία
Το νέο BMW CE 04 διαθέτει έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα που αποδίδοντας 31 kW (42 hp), υπόσχεται υψηλή οδηγική απόλαυση. Ολοκληρώνει την «κλασσική» εκκίνηση από στάση στα φανάρια δηλ. τα 0 – 50 km/h σε 2,6 δευτερόλεπτα. Ακόμα και στην κατηγορία οχημάτων μειωμένης ισχύος L3e-A1, αποδίδει 23 kW (31 hp). Η μέγιστη ταχύτητα και των δύο εκδόσεων είναι 120 km/h – που τους επιτρέπει να κινούνται όχι μόνο στην πόλη αλλά και σε βασικούς δρόμους και κομμάτια του αυτοκινητόδρομου.

Ads

Το νέο BMW CE 04 διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 60,6 Ah (8,9 kWh), που προσφέρει αυτονομία περίπου 130 km (έκδοση μειωμένης ισχύος: 100 km). Αυτό επιτρέπει καθημερινές αστικές μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους, τόσο μέσα στην πόλη όσο και σε μικρές αποδράσεις μετά τη δουλειά ή το Σαββατοκύριακο.

Μικροί χρόνοι φόρτισης και τεχνολογία προερχόμενη από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Η μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζεται μέσω της ενσωματωμένης συσκευής φόρτισης είτε σε μία στάνταρ οικιακή πρίζα, σε έναν επιτοίχιο φορτιστή (wallbox) ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Για πλήρη φόρτιση της μπαταρίας, ιδανικά απαιτούνται 4 ώρες και 20 λεπτά. Με τον ταχυφορτιστή που διατίθεται προαιρετικά με ισχύ 6,9 kW (2,3 kW στη στάνταρ έκδοση), μία πλήρης φόρτιση ολοκληρώνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά. Εάν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας είναι μόλις 20%, μπορεί να φτάσει στο 80% μετά από φόρτιση 45 λεπτών στον προαιρετικό ταχυφορτιστή. Ανάλογα με την αγορά, το στάνταρ καλώδιο φόρτισης ( 2,3 kW) περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του BMW CE 04.

Ένα καλώδιο Mode 3 απαιτείται για ταχεία φόρτιση στο wallbox στο σπίτι ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Όπως στα αυτοκίνητα BMW, λύσεις BMW Charging διατίθενται και για το BMW CE 04 – για μέγιστη ευελιξία βασισμένη σε πολυάριθμα εξατομικευμένα προγράμματα για φόρτιση στο σπίτι, στο δρόμο και στη δουλειά.

Έγχρωμη οθόνη 10.25” TFT με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης
Το νέο BMW CE 04 εφοδιάζεται στάνταρ με έγχρωμη οθόνη TFT 10,25” με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης με χάρτη και λειτουργίες συνδεσιμότητας. Η εξαιρετική αναγνωσιμότητα, η σαφήνεια του μενού και η ολοκληρωμένη λειτουργική φιλοσοφία ανεβάζουν το νέο BMW CE 04 στην κορυφή της κατηγορίας scooter. Για πρώτη φορά, η νέα έγχρωμη οθόνη 10,25” επιτρέπει την απεικόνιση χαρτών στο ταμπλό χωρίς να απαιτείται πρόσθετη οθόνη.

Ισχυρές μονάδες φώτων LED & Adaptive Headlight Pro
Τα φωτιστικά σώματα του νέου BMW CE 04 βασίζονται σε προηγμένη τεχνολογία LED. Μεταξύ αυτών είναι προβολέας με μεσαία και μεγάλη σκάλα φώτων, πίσω φως και φλας, όλα με LED. Οι ενδεικτικές λυχνίες υιοθετούν επίσης τεχνολογία LED. Ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια τη νύχτα προσφέρει το προσαρμοζόμενο φως στροφής Headlight Pro, που διατίθεται ως προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός. Εδώ, ο αναβάτης ωφελείται από το βελτιωμένο φωτισμό του δρόμου όταν στρίβει για ακόμα πιο ασφαλή οδήγηση τη νύχτα. Προαιρετικά, διατίθενται λειτουργίες φωτισμού όπως “Welcome” και “Good Bye”.
Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ