Το Βατικανό φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), χάρη στις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας και τα ηλεκτρικά οχήματα και η Opel δεν αρνήθηκε να δώσει την απαραίτητη χείρα βοηθείας προσφέροντας σε πρώτη φάση ένα ολοκαίνουργιο Opel Ampera-e. Η παράδοση του αυτοκινήτου στον Πάπα Φραγκίσκο έγινε πριν από μερικές μέρες από τον ίδιο τον CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, στο πλαίσιο του συνεδρίου “Laudato Sì: the Sustainability of Communication & Innovation”.

Ads

Το συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι ιδρυμάτων, επιχειρηματίες, εμπειρογνώμονες και προσωπικότητες διεθνούς κύρους, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, ενώ τέθηκαν και ερωτήματα  σχετικά με τη μελλοντική μετακίνηση. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το Βατικανό, η Opel και η Ιταλική εταιρεία παραγωγής ενέργειας Enel δεσμεύτηκαν να εργαστούν πάνω σε ένα πρόγραμμα βιώσιμης μετακίνησης για την πόλη-κρατίδιο.
Θυμίζουμε ότι το Opel Ampera-e προσφέρει σημαντικά αυξημένη αυτονομία 520 km (βάσει του NEDC).

Σημείωση: ο Dr. Karl-Thomas Neumann αποτελεί πλέον παρελθόν για την Opel και οι φήμες τον θέλουν να πηγαίνει στην Audi. Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει την ουσία και τη βαρύτητα της «χειρονομίας» της εταιρίας.