Με την επιλογή, στις αρχές της βδομάδας, της δεκάδας των μοντέλων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο «Αυτοκίνητο του 2021», οι διαδικασίες της διοργάνωσης του ανεξάρτητου θεσμού «Αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα» μπήκαν στην τελική ευθεία και όλα δείχνουν ότι μέχρι τις γιορτές θα ξέρουμε τον νικητή.

Ads

Μπορεί τα πράγματα στην αγορά του αυτοκινήτου – και όχι μόνον – να μην είναι ρόδινα, ωστόσο μια στοιχειώδης κινητικότητα υπάρχει. Σε κάθε περίπτωση ευχή και επιθυμία όλων είναι η επιστροφή στην κανονικότητα και υπό αυτό το πρίσμα οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου – μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» – βαδίζουν κανονικά, όπως και κάθε χρόνο τα τελευταία 14 χρόνια, προς την ανάδειξη εκείνου του μοντέλου τεχνολογικά προηγμένου, ασφαλούς, ευρύχωρου και καλά εξοπλισμένου μοντέλου που θεωρούν καλύτερο για τον Έλληνα καταναλωτή, στις ελληνικές συνθήκες.

Στο δια ταύτα, τα δέκα μοντέλα που επελέγησαν μεταξύ όλων των μοντέλων που λανσαρίστηκαν φέτος στην ελληνική αγορά είναι (με αλφαβητική σειρά) τα παρακάτω:

  • Ford Puma
  • Hyundai i20
  • Nissan Juke
  • Opel Corsa
  • Peugeot 2008
  • Renault Captur
  • Seat Leon
  • Skoda Kamiq
  • Toyota Yaris
  • Volkswagen ID.3

Αξίζει να σημειώσουμε την παρουσία στη δεκάδα ενός πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου, του νεοφερμένο Volkswagen ID.3, στοιχείο που δείχνει ότι η αυτοκίνηση, στο σύνολό της αλλάζει. Σημειώνουμε επίσης ότι στη λίστα των υποψηφίων για τον επίζηλο τίτλο βλέπουμε μοντέλα που διατίθενται τόσο σε συμβατικές εκδόσεις, με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση (Opel Corsa, Peugeot 2008).

Ads

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 27 δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου, ανάμεσά τους και ο ειδικός συνεργάτης του tvxs.gr, Νίκος Λουπάκης που είναι και ιδρυτικό μέλος του θεσμού που επέλεξαν τα παραπάνω 10 μοντέλα μεταξύ των συνολικά 22 καινούργιων μοντέλων του τελευταίου δωδεκάμηνου. Η τελική ψηφοφορία πρόκειται φέτος να διεξαχθεί διαδικτυακά, μέσα στο μήνα. Η ακριβής ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Σημειώνουμε ότι φέτος ο θεσμός «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» πραγματοποιείται για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας (ΕΣΣΑΜ).

Θυμίζουμε, τέλος, ότι το θεσμός «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» κλείνει φέτος τα 14 και ετοιμάζεται να μπει στον 15ο χρόνο της ύπαρξής του. Η πρώτη ψηφοφορία είχε πραγματοποιηθεί στην πίστα των Σερρών, στα τέλη του 2006. Τότε «Αυτοκίνητο του 2007» (στα τέλη κάθε χρονιάς αναδεικνύεται ο «κυπελούχος» της επόμενης χρονιάς) είχε αναδειχθεί το Seat Leon, που φέτος είναι και πάλι υποψήφιο για τον τίτλο.

Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ