Ford Fiesta, Honda Civic, Hyundai i30, Kia Stonic, Nissan Micra, Renault Megane, Seat Ibiza, Skoda Kodiaq, Toyota C-HR, VW Polo: αυτά είναι (με αλφαβητική σειρά) τα δέκα νέα μοντέλα που θα είναι υποψήφια για τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς για την Ελλάδα, το 2018.

Ads

Όπως είναι γνωστό, επιτροπή που αποτελείται από 27 έμπειρους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου (μεταξύ των οποίων και ο συνεργάτης του tvxs.gr, Νίκος Λουπάκης) επιλέγει, κάθε χρόνο, μεταξύ των μοντέλων που λανσαρίστηκαν στην ελληνική αγορά το τελευταίο 12μηνο, εκείνο το μοντέλο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του έλληνα οδηγού. Εκείνο δηλαδή που προσφέρει υψηλή ενεργητική και παθητική ασφάλεια, βελτιωμένη απόδοση και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ενώ παράλληλα διακρίνεται για την καλή σχέση κόστους/απόδοσης. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του φετινού νικητή θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι από φέτος η ψηφοφορία για την ανάδειξη του αυτοκινήτου της χρονιάς δεν είναι πλέον μυστική, αλλά κάθε μέλος ανακοινώνει δημόσια τις επιλογές του, υπογράφοντας το ψηφοδέλτιο στο οποίο κατανέμει τους αναλογούντες βαθμούς στα 10 αυτοκίνητα της τελικής φάσης, ενώ αλλάζει και ο τρόπος που κατανέμονται οι βαθμοί.

Έτσι, κάθε μέλος κατανέμει υποχρεωτικά ένα σύνολο 100 βαθμών στα 10 υποψήφια αυτοκίνητα. Κανένα αυτοκίνητο δεν επιτρέπεται να βαθμολογηθεί με λιγότερους από 5 βαθμούς και κανένα με περισσότερους από 20, ενώ δεν επιτρέπεται η βαθμολόγηση περισσότερων του ενός αυτοκινήτων με το μέγιστο αριθμό βαθμών που δίνει το κάθε μέλος (20 ή και λιγότερους). Σε περίπτωση ισοβαθμίας κερδίζει το αυτοκίνητο στο οποίο περισσότερα μέλη έχουν δώσει το μεγαλύτερο αριθμό βαθμών της κατάταξής τους (20 ή και λιγότερους).

Ads