Οι ήχοι που ποικιλοτρόπως παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Ford, η αναμενόμενη και πολλά υποσχόμενη Mustang Mach-E δεν είναι τυχαίοι μας λένε οι άνθρωποι της Ford, αλλά βασισμένοι σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας! Εμπνευσμένος από αυτούς τους ήχους, ο μουσικός Matthew Dear δημιούργησε το «υποβλητικό» κομμάτι “New Breed”.
, καθώς τους συνέθεσαν οι μηχανικοί της εταιρίας – γεγονός που φαίνεται ότι ενέπνευσε το συνθέτη ηλεκτρονικής μουσικής Matthew Dear από το Ντιτρόιτ, να μετατρέψει τους ήχους αυτούς της σε τραγούδι.

Ads

Σε ταινία επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ’80 παραπέμπουν οι ήχοι της ηλεκτρικής Ford Mustang Mach-E, καθώς οι μηχανικοί ήχου της Ford συνεργάστηκαν με το στούντιο Ozone Sound για να δημιουργήσουν όλους αυτούς τους ηλεκτρονικούς ήχους που ακούγονται μέσα και έξω από την Mustang Mach-E, ενώ το αυτοκίνητο κινείται.

Αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον του Dear, ιδρυτικού μέλους της παγκοσμίου φήμης εταιρείας ηλεκτρονικής μουσικής Ghostly International και εμπνευστή του ύμνου “Hands Up for Detroit”. Ο Dear χρησιμοποίησε τους ήχους ενός συνθεσάιζερ για να δημιουργήσει το “New Breed,” ένα μουσικό κομμάτι που… «υπνωτίζει» και ταιριάζει στο χαρακτήρα της Mustang Mach-E.


 
«Η ιδέα του remix των ήχων της Mustang Mach-E μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα επειδή είμαι ένα άτομο που μου αρέσει να “πειράζω” τους ήχους» δήλωσε ο Dear. «Αλλά αφού άκουσα προσεκτικά τους ψηφιακούς ήχους που είχε δημιουργήσει η Ford, πείστηκα για την επιτυχία του project. Οι ήχοι είναι πιο cool από όσο νόμιζα — κινηματογραφικοί και προϊόντα επιστημονικής φαντασίας — ενώ όλοι οι θόρυβοι που κάνει το αυτοκίνητο αποπνέουν μία αίσθηση μοντέρνας μουσικότητας. Η δημιουργία του “New Breed” ήταν μία νέα εμπειρία και πιστεύω ότι αυτό το τραγούδι — όπως και το αυτοκίνητο — ταξιδεύει τους επιβάτες σε μία άλλη διάσταση.»
 
Από τότε που έκανε το ντεμπούτο της, η Mustang είναι συνώνυμη με τη μουσική, έχοντας πρωταγωνιστήσει σε αρκετά κλασικά τραγούδια. Με το “New Breed,” η Mustang Mach-E ξεκινά ένα νέο μουσικό κεφάλαιο για τη Mustang. Ακούστε το κομμάτι και δείτε πώς η Ford και ο Matthew Dear το έκαναν πραγματικότητα, παρακολουθώντας ένα σύντομο ντοκιμαντέρ εδώ. 
 
Το “New Breed” μεταδίδεται μέσω των Apple Music, Spotify, Deezer, YouTube και σε άλλες μουσικές πλατφόρμες.

Για να δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάντε κλικ εδώ