Το πρώτο ηλεκτρικό ταξί φέρνει – σε συνεργασία με την Taxiplon – στην Ελλάδα Nissan, πρωτοπορώντας κάνοντας, με τη χρήση ηλεκτροκίνησης, τις καθημερινές μετακινήσεις πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Ads

Το πρώτο ταξί Nissan LEAF με την μπαταρία των 62 kWh έρχεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην κατηγορία των ταξί και στην Ελλάδα, καθώς η αξιοπιστία του και οι τεχνολογίες που το συνοδεύουν, η κορυφαία άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες του, η μεγάλη αυτονομία, το  εξαιρετικά οικονομικό κόστος χρήσης και συντήρησης, η εργονομία του και φυσικά η φιλικότητά του προς το περιβάλλον, θα αποτελέσουν τα απόλυτα πλεονεκτήματα για τον Έλληνα επαγγελματία αυτοκινητιστή.

Το Nissan LEAF, στην έκδοση e+ με την μπαταρία των 62 KWh, έχει μεγαλύτερη αυτονομία που φτάνει τα 528 χιλιόμετρα σε αστικό κύκλο οδήγησης σύμφωνα με τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα WLTP. Ενώ το νέο “e-powertrain” (ηλεκτρικό σύστημα παραγωγής και μετάδοσης ισχύος) του Nissan LEAF, προσφέρει ισχύ 160 kW, ενώ η ροπή έχει αυξηθεί στα 340 Nm, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της επιτάχυνσης, με το 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα!

Στην τελετή παράδοσης του ταξί, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της αντιποσωπείας Nissan -Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Τάκης Θεοχαράκης, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός. Και είναι ένα γεγονός που υποδεχόμαστε όλοι με πολύ μεγάλη ικανοποίηση αλλά και μεγάλες προσδοκίες. Η Taxiplon, με το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα, ένα αυτοκίνητο που προσφέρει αυτονομία έως 528 χλμ. αλλά και ταυτόχρονα μηδενικούς ρύπους, ανοίγει νέους δρόμους. Τα ταξί με μηδενικούς ρύπους είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλουν πάρα πολύ στο να αναπνέουμε πολύ καθαρότερο αέρα στις πόλεις μας.”

Ads

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πρόγραμμα το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους αμιγώς ηλεκτρικό Nissan LEAF σε μια συμφέρουσα τιμή που ξεκινά από τις 24.630 € για την έκδοση με την μπαταρία των 40 kWh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή και της απόσυρσης παλαιού οχήματος). Παράλληλα, με τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την προώθηση και την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης,  επιδοτείται η εγκατάσταση έξυπνου οικιακού φορτιστή (wallbox), ενώ θα δημιουργηθούν υποδομές φόρτισης στις θέσεις στάσης και στάθμευσης των οχημάτων ταξί.*

Taxiplon
H Taxiplon, φέρνει καθημερινά σε επαφή το επιβατικό κοινό με τον επαγγελματία οδηγό ταξί, διευκολύνοντας την επικοινωνία τους μέσω της πρωτοποριακής δωρεάν εφαρμογής Taxiplon Passenger για smartphones.

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία της αλλά και στην ευκολία χρήσης, η εφαρμογή της Taxiplon απλοποιεί την αναζήτηση ταξί σε όλη την Ελλάδα. Προσφέρει ασύγκριτη ευκολία και ταχύτητα στην κλήση ταξί, καθώς ο επιβάτης βλέπει το όχημα που έχει καλέσει και μπορεί να το παρακολουθεί στο smartphone του σε πραγματικό χρόνο ενώ αυτό πλησιάζει. Επίσης, λαμβάνει πληροφορίες για το ονοματεπώνυμο του οδηγού, το χρόνο άφιξης και την εκτίμηση κόστους κάθε διαδρομής.**

Αναζητώντας συνεχώς νέες λύσεις στον τομέα της τεχνολογίας, η Taxiplon εξελίσσει συνεχώς νέους τρόπους κλήσης ταξί είτε μέσω εφαρμογών, είτε μέσω τηλεφώνου στο 18222 ή ακόμα και μέσω viber!

Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ