Έχει και η Nissan το δικό της υπεραυτοκίνητο, το GT-R, που θα υποδεχτεί ανανεωμένο το 2017, με σημαντικές βελτιώσεις οι οποίες, θεωρούνται και οι πιο σημαντικές από το λανσάρισμά του, το 2007. Γράφει ο Νίκος Λουπάκης
 

Ads

Οι εξωτερικές αλλαγές περιλαμβάνουν μια νέα μάσκα από χρώμιο, νέο καπό και σπόιλερ, ενώ στο εσωτερικό, το ταμπλό και ο πίνακας οργάνων είναι καινούρια και φέρουν επένδυση από δέρμα. Η ολοκληρωμένη μονάδα πλοήγησης και ηχοσυστήματος, φέρει πλέον μόνο έντεκα διακόπτες από 27 που είχε το προηγούμενο μοντέλο ενώ η διευρυμένη οθόνη αφής 8 ιντσών διαθέτει μεγάλα εικονίδια για βελτίωση της λειτουργικότητας. Τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων (shift paddles) έχουν τοποθετηθεί σε ένα νέο τιμόνι, διευκολύνοντας τον οδηγό να αλλάζει ταχύτητες ακαριαία, χωρίς να χρειάζεται να πάρει τα χέρια του από αυτό.

image
 

«Καρδιά» του GT-R, είναι βέβαια ο 3.8 λίτρων, V6, 24 βαλβίδων twin-turbo κινητήρας, που συναρμολογείται στο χέρι και τώρα αποδίδει 570 PS στις 6.800 σ.α.λ και 633 Nm ροπής. Η βελτιωμένη απόδοση, που είναι το αποτέλεσμα του ακριβέστερου ελέγχου ανάφλεξης – χρονισμού των κυλίνδρων και της επιπλέον πίεσης από τους υπερσυμπιεστές, επιτρέπει στο GT-R την επίτευξη της ανώτερης επιτάχυνσης στην μεσαίο και ανώτερο εύρος στροφών του κινητήρα (3.200 σ.α.λ και πάνω). Το μηχανικό σύνολο συμπληρώνει ένα εξατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη,  που χαρακτηρίζεται από ομαλότερες  αλλαγές και λιγότερο θόρυβο. 

Ads

image
 

Άλλες βελτιώσεις αφορούν την πιο άκαμπτη δομή αμαξώματος και νέες αναρτήσεις για βελτίωση του κρατήματος στις στροφές με μεγάλες ταχύτητες. Η απαραίτητη πρόσφυση επιτυγχάνεται και με τα νέα ελαστικά 20 ιντσών, σε νέες σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου τύπου «Y-spoke». 

image

image
 

Το νέο μοντέλο είναι διαθέσιμο με καινούρια χρώματα και με πλούσιες εκδόσεις, ενώ η τιμή του στην Ελλάδα ξεκινά από τις 164.500€. 

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα με το Nissan GT-R στην πίστα των Μεγάρων στο βίντεο: