Στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η Volkswagen παρουσιάζει τρία νέα μοντέλα, προσανατολισμένα από τη μια στις επιδόσεις και από την άλλη στις νέες τεχνολογίες.
 
Η πιο σημαντική ίσως πρεμιέρα της γερμανικής εταιρίας στη Γενεύη είναι αυτή του Passat. Καλύτερα διασυνδεδεμένο από ποτέ, το Passat όγδοης γενιάς αποτελεί την τελευταία έκδοση του ιδιαίτερα επιτυχημένου μοντέλου της μεσαίας κατηγορίας, ενώ ταυτόχρονα έχει να επιδείξει εφαρμογές σε παγκόσμια πρώτη εμφάνιση. Μία από αυτές το Travel Assist, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα ημιαυτόνομης κίνησης σχεδόν σε όλη την κλίμακα ταχυτήτων σε συνεργασία με ένα προηγμένο τιμόνι που αντιλαμβάνεται την επαφή των χεριών του οδηγού. Το plug-in υβριδικό Passat GTE έχει πλέον μεγαλύτερη αυτονομία αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης.

Ads

image
Passat R-Line
 
image
Ακολουθεί το T-Roc R. Πρόκειται για την έκδοση υψηλών επιδόσεων του compact SUV, με σπορ εμφάνιση και τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 TSI με ισχύ 221 kW / 300 PS και ροπή 400 Nm. To T-Roc R έχει εξελιχθεί από την Volkswagen R και έχει δοκιμαστεί εκτός άλλων και στο θρυλικό Nürburgring.
image

image

image

Ads

Ενώ η αναμφισβήτητα πιο… ισχυρή πρεμιέρα είναι αυτή του Touareg V8 TDI, που με 421 ίππους είναι το είναι το κορυφαίο και πιο ισχυρό μοντέλο της μάρκας. Με 900 Nm το Touareg V8 TDI διαθέτει τέτοια επίπεδα ροπής που συγκρίνονται μόνο με αυτά super sport μοντέλων. Με ισχύ 310 kW / 421 PS τοποθετείται στην κορυφή των γερμανικής κατασκευής πετρελαιοκίνητων SUV, προσφέροντας ταυτόχρονα υψηλά επίπεδα άνεσης χάρη στη στάνταρ αερανάρτησή του, ενώ ο νέος, high tech οκτακύλινδρος κινητήρας του πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d-TEMP.
image