Με μια εξαιρετική λιτή ανακοίνωσή της η SEAT γνωστοποίησε ότι ο Luca de Meo, κατόπιν δικού του αιτήματος και κοινής συμφωνίας με το Volkswagen Group, αποχωρεί από τη θέση του Προέδρου της εταιρίας. Στη θέση του, τοποθετείται προς το παρόν ο τωρινός αντιπρόεδρος και υπεύθυνος των οικονομικών (SEAT Vice-president for Finance), Carsten Isensee, ο οποίος θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά και τα έως τώρα καθήκοντα του, ενώ ο Luca de Meo θα παραμείνει μέλος του Group μέχρι νεοτέρας. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «οι αλλαγές αυτές στην Εκτελεστική Επιτροπή της SEAT τέθηκαν σε ισχύ από την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020.»

Ads

Για τους ανυποψίαστους ενδεχομένως να αποτελεί έκπληξη αυτή η είδηση, ωστόσο στον ξένο τύπο είχαν υπάρξει διαρροές σχετικά με πιθανή μετακίνηση του de Meo στο γκρουπ της Renault. Βλέπετε ο Ιταλός Luca de Meo πιστώνεται με τη συνεχή ανοδική πορεία της ισπανικής μάρκας τα τελευταία χρόνια, από το 2015 που ανέλαβε το τιμόνι της εταιρίας και μετά – και αυτό είναι κάτι που δεν διέφυγε της προσοχής των λεγομένων “head hunters” που αναζητούν στελέχη επιχειρήσεων.

Και η Renault έχει μείνει τους τελευταίους μήνες (από τον Οκτώβριο και μετά) καθώς η σύλληψη στην Ιαπωνία του πάλαι ποτέ ισχυρού της άνδρα της «συμμαχίας» Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, που απέδρασε λίαν προσφάτως στον Λίβανο, συμπαρέσυρε μια σειρά στελέχη του ομίλου, ανάμεσά τους και τον πρόεδρο της Renault Thierry Bolloré. Οπότε το σενάριο που αναφέραμε παραπάνω δεν είναι καθόλου – μα καθόλου απίθανο.

Ο Luca De Meo εργάζεται στην αυτοκινητοβιομηχανία για περισσότερα από 25 χρόνια. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη Renault και στη συνέχεια πέρασε κάποιο χρόνο με την Toyota και τον όμιλο Fiat προτού ενταχθεί στον Volkswagen Group ως προϊστάμενος μάρκετινγκ της Volkswagen το 2009. Στη συνέχεια πήγε για λίγο στην Audi πριν τελικά εγκατασταθεί στη Seat.

Ads