Με τις πωλήσεις του να έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια κομμάτια από το 2007, οπότε πρωτοεμφανίστηκε, το γνωστό «τζιποειδές» της Nissan παραδίδει τη σκυτάλη στον εντελώς νέο αντικαταστάτη του, που θα αρχίσει να πωλείται στην ελληνική αγορά προς τα τέλη Ιανουαρίου. Του Νίκου Λουπάκη

Ads

 
Μετά από μια μάλλον επιτυχημένη πορεία στην αγορά, με 20.000 QASHQAI να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, η αντιπροσωπεία της Nissan ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά τον αντικαταστάτη ενός μοντέλου που κατάφερε να παίξει από τη μια το ρόλο του SUV (ή αν θέλετε Crossover) λειτουργώντας παράλληλα ως αυτοκίνητο της μικρομεσαίας κατηγορίας, ιδιαίτερα στις εκδόσεις με τα λίγα κυβικά και την κίνηση μόνος στους εμπρός τροχούς, που για ευνόητους λόγους ήταν και φθηνότερα.

Το νέο QASHQAI λοιπόν είναι εδώ, με το φορολογικό πλεονέκτημα του βενζινοκινητήρα των 1.200 κυβικών εκατοστών και με δύο ακόμα ντίζελ (1,5 και 1,6 λίτρων) να δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα γκάμα κινητήριων μονάδων. Είναι περίπου 5 εκατοστά μακρύτερο από τον προκάτοχό του και φορτωμένο με νέες τεχνολογίες, όπως το σύστημα SAFETY SHIELD που περιλαμβάνει τα συστήματα Αποφυγής Μετωπικής Σύγκρουσης (Front Collision Avoidance), Υποστήριξης της Προσοχής του Οδηγού (Driver Attention Support), καθώς και της  αναγνώρισης των σημάτων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), σε συνδυασμό με άλλες βοηθητικές λειτουργίες, όπως το Έξυπνο Σύστημα Στάθμευσης που «λύνει» τα χέρια του οδηγού μέσα στην πόλη.

Το νέο QASHQAI, όπως και ο προκάτοχός του, είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός τροχούς, αλλά και με το σύστημα τετρακίνησης ALL – MODE 4×4-i. Τα κιβώτια είναι 6 ταχυτήτων, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένες εκδόσεις με το ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο Xtronic.

Ads

Οι τιμές για την έκδοση με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων (115 PS) ξεκινούν από τα 17.150 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του οφέλους της απόσυρσης, από 19.710 € για τον κινητήρα diesel 1.5 dCi (110 PS και με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας), ενώ η τιμή εκκίνησης για την έκδοση με τον κινητήρα diesel 1.6 dCi (130 PS) είναι τα 22.110 ευρώ.
 
image

image

image