Στο καινούργιο εργοστάσιο της Volkswagen, στη Wrzesnia της Πολωνίας, κατασκευάζεται η 3η γενιά του επαγγελματικού Crafter το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, με δίλιτρο τουρμποντίζελ που αποδίδει 102 έως 177 ίππους (ανάλογα με την έκδοση) και συνδυάζεται με εμπρός ή πίσω κίνηση, αλλά και με 4Χ4.

Ads

Το νέο επαγγελματικό 3,5 τόνων της VW εξελίχθηκε με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης και τη μείωση του κόστους χρήσης. Ακολουθώντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία του μικρότερου σε μέγεθος Transporter, διαθέτει σύμφωνα με τους Γερμανούς, τον καλύτερο συντελεστή αεροδυναμικής στην κατηγορία του.

Από την άλλη προσπαθώντας να καλύψει διαφορετικές μεταφορικές ανάγκες, το Crafter διατίθεται σε 3 διαφορετικά μήκη (μεσαίο / μακρύ / μακρύ plus) και με 3 διαφορετικές οροφές (απλή / υπερύψωση / διπλή υπερύψωση), που μπορούν να συνδυαστούν με 3 διαφορετικά συστήματα κίνησης (εμπρός κίνηση / πίσω κίνηση / 4Motion), ενώ διαθέτει και 2 κιβώτια ταχυτήτων (6-τάχυτο χειροκίνητο / 8-τάχυτο αυτόματο) για όλα τα συστήματα κίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, της κάλυψης διαφορετικών αναγκών, εκτός από Van, το νέο Crafter διατίθεται και ως:

Ads
  • Chassis (μονή / διπλή καμπίνα)
  • Pick Up (μονή / διπλή καμπίνα)

image

Το νέο Crafter διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους χώρους φόρτωσης στην κατηγορία του, καθώς μπορεί να καλύψει μεταφορικές ανάγκες όγκου 18,4 m3 και έως 6 ευρωπαλέτες. Η πλαϊνή συρόμενη πόρτα προσφέρει το μεγαλύτερο ωφέλιμο ύψος και πλάτος και εγγυάται μεγάλη ευκολία στην φόρτωση. Πολυάριθμες δυνατότητες ασφάλισης φορτίου, όπως δακτύλιοι συγκράτησης ή ράγες σε όλες τις επιφάνειες, αλλά και διαμόρφωσης του χώρου φόρτωσης δίνουν την δυνατότητα πλήρους εξατομίκευσης. 

Επιπλέον, το νέο Crafter Van μπορεί  να μεταφέρει έως τρεις επιβάτες καθώς διαθέτει διπλό κάθισμα συνοδηγού στον βασικό του εξοπλισμό. Κάτω από το καπό κρύβεται ένας 2.0 TDI κινητήρας, ο οποίος  πληροί τις προδιαγραφές Euro 6, συνδυάζεται με σύστημα start/stop και είναι σχεδιασμένος για μεγάλα διαστήματα συντήρησης (50.000 χλμ.) συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους χρήσης. Οι τιμές του νέου Crafter ξεκινούν από € 27.650 (με ΦΠΑ) στην έκδοση με κινητήρα 2.0 TDI 102 PS.