Αύξηση των πωλήσεων όχι μόνο των ΙΧ, αλλά και των επαγγελματικών αυτοκινήτων καταγράφεται το 2015. Βεβαίως, απέχουμε ακόμα πολύ από τα προ κρίσης επίπεδα, αλλά έστω και έτσι, η είδηση της αύξησης δεν παύει να αποτελεί μια νότα αισιοδοξίας… Του Νίκου Λουπάκη
 

Ads

Με βάση, λοιπόν, τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Μάρτιο 2015 υπήρξαν αυξημένες κατά +11,2%, ως προς το μήνα Μάρτιο 2014.

Κατά το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών ήταν ελαφρώς αυξημένες ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

image

Ads

Σαφές, μέχρι στιγμής, το προβάδισμα της Τoyota με 12,4% της αγοράς, που αντιστοιχεί σε 2.148 «κομμάτια»

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται σημαντική αύξηση από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, και εκτελέσεων διαγωνισμών.

Στα καινούργια λεωφορεία διαπιστώνεται σημαντική αύξηση κατά το Μάρτιο 2015, ως προς τον ίδιο μήνα πέρυσι κυρίως εξαιτίας ανανέωσης εταιρικού στόλου αυτοκινήτων.

Τέλος, στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις το μήνα Μάρτιο 2015 υπήρξαν αυξημένες κατά +27,3% ως προς το μήνα Μάρτιο 2014.

image

*Πατήστε πάνω στον πίνακα για μεγέθυνση