Η Ford ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανοίξει ένα ειδικό Ford Smart Mobility Innovation Office στο Λονδίνο που θα ασχοληθεί με τις μελλοντικές λύσεις μετακίνησης για την Ευρώπη.
 
Το νέο γραφείο της Ford, στόχος του οποίου είναι η βραχυπρόθεσμη ανάπτυξη τεχνολογιών ευφυούς μετακίνησης με έμφαση στις ειδικές απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών πόλεων, θα παρέχει σε μία ικανότατη, εξειδικευμένη ομάδα της Ford εύκολη πρόσβαση σε κορυφαίες εταιρίες ψηφιακών τεχνολογιών, διακεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ήδη υπάρχοντες εταίρους.

Ads

Το νέο γραφείο στο Here East Campus, Queen Elizabeth Olympic Park, θα απασχολεί αρχικά προσωπικό 40 εξειδικευμένων ατόμων περίπου και θα ανοίξει αργότερα, μέσα στη χρονιά. Λόγω θέσης, θα επιτρέψει στη Ford να παρακολουθεί από κοντά τις προηγμένες δοκιμές που πραγματοποιούνται τώρα στην περιοχή του Λονδίνου, καθώς και το plug-in hybrid Transit fleet project που θα λανσαριστεί λίγο αργότερα. Το μοναδικό ιδιωτικό οδικό δίκτυο του Olympic Park μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για δοκιμές στο μέλλον.

Στο campus εδρεύει το Loughborough University, από τους πιο παλιούς και σημαντικότερους ερευνητικούς εταίρους της Ford από το χώρο  των Βρετανικών Πανεπιστημίων, καθώς και το Advanced Propulsion Centre (APC), με τα οποίο η Ford έχει συνεργαστεί πάνω στην έρευνα συστημάτων κίνησης και φέτος στην εξέλιξη του plug-in υβριδικού Transit. Το camp φιλοξενεί επίσης το ολοκαίνουργιο Plexal Innovation Centre και το UCL Robotics.

Το νέο γραφείο στο Λονδίνο προστίθεται στα υπάρχοντα γραφεία Ford Smart Mobility σε Dearborn και Palo Alto και συμπληρώνει το παγκόσμιο δίκτυο κέντρων έρευνας και καινοτομίας της Ford, συμπεριλαμβανομένου του RIC στο Aachen της Γερμανίας.
 
Σχετικά με τη Ford Motor Company

Ads

Η Ford Motor Company είναι μία παγκόσμια εταιρία αυτοκίνησης και μετακίνησης με έδρα στο Dearborn του Μίσιγκαν των ΗΠΑ. Με περίπου 202.000 εργαζόμενους και 62 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο, ο επιχειρηματικός πυρήνας της εταιρίας περιλαμβάνει δραστηριότητες σχεδίασης, παραγωγής, μάρκετινγκ, χρηματοδότησης και σέρβις ολόκληρης της γκάμας αυτοκινήτων, φορτηγών και SUV Ford καθώς και πολυτελών οχημάτων Lincoln. Η Ford παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company.

Η Ford Ευρώπης είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, πώληση και συντήρηση οχημάτων μάρκας Ford σε 50 ανεξάρτητες αγορές ενώ απασχολεί περίπου 52.000 εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις πλήρους ιδιοκτησίας της και περίπου 66.000 άτομα συμπεριλαμβανομένων των κοινοπραξιών και μη συγχωνευμένων επιχειρήσεων.