Τη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης επέλεξε η RENAULT για να παρουσιάσει τη σύγχρονη εκδοχή ενός θρυλικού σπορ μοντέλου της. Ο λόγος για τη θρυλική Alpine Α110. 

Ads

Η παρουσίαση της νέας Alpine  A110 αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες πρεμιέρες της έκθεσης. Βασισμένη σε ένα εντελώς νέο πλαίσιο αλουμινίου και χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής η νέα Alpine A110 συνδυάζει ιδανικά τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας (ξεχωριστή αισθητική, χαμηλό βάρος, κορυφαία οδηγική αίσθηση) με πρωτοποριακές λύσεις που της χαρίζουν μοναδικές επιδόσεις.

Κατασκευασμένη εξολοκλήρου από αλουμίνιο, ζυγίζει μόλις 1.080 κιλά (συμπεριλαμβανομένου του καυσίμου), ενώ το βάρος είναι ιδανικά κατανεμημένο ανάμεσα στον εμπρός και πίσω άξονα (44% και 56% αντίστοιχα).

Εντελώς νέος είναι και ο σχεδιασμένος από τη Renault κινητήρας που κινεί την A110. Με χωρητικότητα 1,8 λίτρα το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο αποδίδει 252 ίππους και 320 Nm ροπής, χαρίζοντας εξαιρετική αναλογία βάρους/ισχύος (4,3kg/PS – 233PS/t) με αποτέλεσμα μοναδική οδηγική αίσθηση και υψηλές επιδόσεις (0-100 σε 4,5 δλ.).

Ads

Φωτ. gims.swiss