Ήταν θέμα χρόνου η ανακοίνωση της αλλαγής και ήταν το κοινό μυστικό στο χώρο του αυτοκινήτου. Η KOSMOCAR είναι πλέον ο Επίσημος Εισαγωγέας και Διανομέας αυτοκινήτων και ανταλλακτικών ŠKODA στην Ελλάδα, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον όρο) από τη Viamar, μια εταιρία που είχε δουλέψει πολύ για τη μάρκα και που τώρα έμεινε «ορφανή». Γράφει ο Νίκος Λουπάκης

Ads

Στην ανακοίνωση που μας ήρθε από την Τσεχία γίνεται λόγος για τα 46 χρόνια της επιτυχημένης συνεργασίας του Ομίλου Volkswagen με την Kosmocar – που όπως και να το κάνουμε είναι μια σημαντική, σοβαρή και διαχρονική παρουσία στο αυτοκίνητο.

Αναφέρεται επίσης ότι: «Στα επόμενα χρόνια, η μάρκα θα αναπτύξει την γκάμα των αυτοκινήτων της με γοργούς ρυθμούς ενσωματώνοντας μοντέρνα σχεδιαστικά πρότυπα. Στόχος του Τσέχου κατασκευαστή αυτοκινήτων είναι η σταθερή αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα.»
 
Η ŠKODA AUTO

› Είναι ένας από τους παλαιότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1895 και τα κεντρικά γραφεία της παραμένουν μέχρι σήμερα στο Mladá Boleslav. 

Ads

› Τα μοντέλα που διαθέτει σήμερα η μάρκα είναι τα: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, YETI και SUPERB.

› Το 2015 παραδόθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα στον κόσμο.

› Ανήκει στην Volkswagen από το 1991.

› Δραστηριοποιείται σε τρεις τοποθεσίες της Τσεχίας, ενώ κατασκευάζει αυτοκίνητα σε Κίνα, Ρωσία, Σλοβακία και Ινδία – κυρίως σε συνεργασία με τον Όμιλο, όπως επίσης και στην Ουκρανία και Καζακστάν μέσω τοπικών εταίρων.

› Απασχολεί πάνω από 26.600 άτομα παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε πάνω από 100 αγορές.