Απίστευτο και όμως αληθινό – και δεν πρόκειται για επινόηση ή fake news: Σαράντα δύο λοιπόν Αμερικάνοι στους εκατό (42%) απλώς αγνοούν τι θα πει ηλεκτρικό αυτοκίνητο και πιστεύουν ότι και αυτό χρειάζεται βενζίνη για να λειτουργήσει. Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από μελέτη της Ford, στην οποία αναφέρθηκε ο Ted Cannis, διευθυντής για τα ηλεκτρικά οχήματα της εταιρίας παγκοσμίως, σε συνέντευξή του στις ΗΠΑ. 

Ads

Την ώρα λοιπόν που η Ford επενδύει 11,0 δις δολάρια για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και το λανσάρισμα 40 «εξηλεκτρισμένων» μοντέλων μέχρι το 2022 – από τα οποία τα 16 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά – διαπιστώνει ότι πολλά χρειάζεται να γίνουν στον τομέα της εκπαίδευσης του κοινού, των απλών οδηγών.

Προφανώς η παρεξήγηση με τη βενζίνη σχετίζεται με τα υπάρχοντα υβριδικά μοντέλα, ωστόσο η ανάγκη ενημέρωσης είναι μεγάλη καθώς οι Αμερικανοί φαίνεται ότι αγνοούν και άλλα δεδομένα σε σχέση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όπως για παράδειγμα ότι αυτά έχουν μεγαλύτερη ικανότητα έλξης από τα συμβατικά. Το τελευταίο έχει μεγάλη σημασία σε μια αγορά όπου τα ελαφρά ανοιχτά φορτηγά (Pick up) είναι εξαιρετικά διαδεδομένα.

Ο Cannis πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος, αφού θεωρεί ότι ακόμα και μόνο ένα 10% των σημερινών αγοραστών των Pick up της σειράς “F” της Ford, στραφούν στην ηλεκτροκίνηση, αυτό θα είναι αρκετό, αφού οι πωλήσεις των εν λόγω οχημάτων φτάνουν τις 800.000 – 900.000 κάθε χρόνο.

Ads

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Ford έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο με το επερχόμενο ηλεκτρικό F-150 EV να ρυμουλκεί ένα ολόκληρο τρένο. Με το συγκεκριμένο βίντεο η Ford θέλησε να αναδείξει τις ικανότητες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σε άλλους τομείς, πέραν εκείνων που σχετίζονται με τις επιδόσεις και την αυτονομία τους!


 
Η επίδειξη των ασύλληπτων δυνατοτήτων του ηλεκτροκίνητου pickup μοντέλου της Ford έγινε παρουσία της επικεφαλής μηχανικού για το F-150 στην Αμερική, Linda Zhang. Το πρωτότυπο ηλεκτρικό F-150 EV κατάφερε να ρυμουλκήσει, με χαρακτηριστική μάλιστα ευκολία, μια διώροφη αμαξοστοιχία μήκους 304 μέτρων φορτωμένη με 42 συμβατικά Ford F-150 συνολικού βάρους πάνω από 453 τόνους (1Μ+ pounds).

Πηγή: ΕΘΝΟΣ